A laptopkonyha.hu-t kedveli:
Archívum
visszaXilit, xylitol (nyírfacukor)
2013-06-04 13:00:00
A nyírfacukor a legjobb cukorhelyettesítő, egy természetes édesítőszer, a cukrot 1:1-ben helyettesítheti, energiatartalma csupán 2,4 kcal/g.
Stevia
2013-06-04 13:00:00
A második legjobb választás a cukor helyettesítésére a stevia, vagy ahogy az őslakosok hívják „édes levél”. Ez egy Paraguayban és
Eritrit
2013-06-04 13:00:00
Az eritrit vagy eritritol egy természetes úton képződő cukoralkohol, mely gyümölcsökben (pl. körte, dinnye, szőlő) is előfordul. Cukor erjesztésével állítják
Kókuszcukor
2013-06-04 13:00:00
5000 éve fogyasztja az emberiség. A feldolgozás jellege nem változott: a virágok édes nektárját alacsony hőfokon kristályosra párologtatják.
Agave szirup
2013-06-04 13:00:00
Fő termőterülete Mexikó. Leginkább fruktózt tartalmaz és kis mennyiségben (kb. 8%) glükózt. Nincs kellemetlen mellékíze.
Szacharin
2013-06-04 13:00:00
A szacharint 1879-ben állították elő, mint az első mesterséges édesítőszert. Lényegesen, kb. 300-500-szor édesebb a cukornál, kicsit kesernyés mellékízű. Szervezetünk
Mivel helyettesítsük a cukrot?
2013-06-04 13:00:00
Cukor helyett Az emberek többségének hozzátartozik életéhez az édes ízek élvezete. Ugyanakkor bizonyított tény, hogy a cukor fogyasztása nem