Hirdetés

Szaloncukor az egészség jegyében

2013-12-06 13:49:00

Már javában tart advent időszaka, közeleg a karácsony, az üzletek ünnepi díszben várják a vásárlókat és szinte már mindenhol kaphatóak a karácsony elengedhetetlen kellékei: a díszek, fények, egyéb dekorációs elemek, csomagolóanyagok, és sok-sok minden más között a szaloncukor. Mert szaloncukor nélkül nincs karácsony!

Rendkívül széles a választék, mind árban, mind minőségben, a választható ízek kavalkádjáról nem is beszélve. Az egészséges életmód híveinek örömére két újabb termék is megjelent az idén a szaloncukor-piacon:

-         szaloncukor zabpehellyel, málnadarabokkal

-         szaloncukor fahéjas amaránttal.

Szaloncukrok esetében egyedülállóan magas beltartalmi értékkel rendelkeznek,  természetes (részben bio) alapanyagokból készülnek, egyedi prémium csomagolással.

Mesterséges színezéktől és aromától mentesek, valamint nem tartalmaznak szóját, tojást és tejet sem, így kifejezetten ajánlott az erre érzékenyek számára.

 

Egy kicsit zavaró, hogy a két íz csomagolása ugyanolyan, vagyis miután összekeverjük őket, csupán nyomozókutyává válva szaglásunkra bízva különböztethetők meg.

A zabpelyhest a szárított málnadarabok teszik igazán különlegessé, harmonizáló ízvilágot teremtve. A cukortestben érezhetők a zabpehelydarabkák, mint apró krokantok (csak nem annyira roppanósak). Remek választás a gyümölcsös ízek szerelmeseinek.

Az amarántos a hagyományos karácsonyi ízt adja a maga fahéjas ízesítésével. Ez tartalmaz nem csak pattogatott amarántot, hanem amarántlisztet, sőt még szőlőmaglisztet is.

Az amarántról, mint alapanyagról itt olvashat, egészséges életmód szempontjából pedig itt talál összefoglalót.

A maglisztekről összefoglalóan itt tájékozódhat.

S nem utolsósorban, ha ilyen szaloncukor kerül a fa alá (vagy rá), akkor ismét magyar terméket vásárolt.

Ezen szaloncukrokat az alábbi oldalon lehet beszerezni:
http://www.magamitakartok.hu/szaloncukor/