Hirdetés

Amaránt

2013-11-21 14:17:00

Az amarántmag teljes értékű fehérjét és növényi rostokat tartalmaz, ásványi anyagokban gazdag (vas, magnézium, réz, kalcium és mangán).

Omega-3 zsírsavakban a leggazdagabb növény. C-vitamin, E-vitamin, oxálsav, alkaloidák, zsírsavak, flavonidok, stb. vannak benne.

Összetevőinek köszönhetően segíti a vaspótlást, kálciumpótlást, jótékonyan hat a memóriára és a szívizom működésére.

Ma leginkább puffasztott formában és liszt formájában használjuk (a magőrleményt a liszthez általában 1:3 arányban adagolják, ezáltal tápértéke is nő).

Korlátlanul még se fogyasszuk, mert a héjában káros anyagokat is tartalmaz: szaponin és lectin, amelyeknek bélfal izgató hatásuk lehet az arra érzékenyeknél.

Az amarántról, mint alapanyagról itt olvashat oldalunkon.