Hirdetés

Mallorcán főztem - 1.rész

2011-11-04 15:26:00

A nyári szezon megnyitását számomra évek óta egy hét mallorcai tartózkodás jelenti; északon vagyok ilyenkor a Porto Pollenca (Pollentia) és Alcudia közötti tengerparton, ahol az Albufera mocsras természetvédelmi terület északi határa húzódik. Itt voltam idén is.

Az Insumed cég immár 11. alkalommal rendezett továbbképzést orvosainak a szigeten, ezúttal a stressz és a túlsúly kapcsolata, a kövér férfi, a gyomorszűkítés, motiváció a fogyókúrában voltak a fő témák. Bár egy club hotelben szállásolnak el minket ilyenkor, számomra ez a hét nem nevezhető éppen nyaralásnak, hiszen a rendezvény zavartalan lebonyolításában segédkezem.

 

Június első hete szokatlan időjárással lepett meg minket, hideg volt, borult és esős az idő. Az előadások figyelmes hallgatását így nem zavarta meg a ragyogó napfényben fürdő kék tenger látványa, amit az előadóterem üvegfalai mögött lehet látni.

 

A négycsillagos club medencéinek pálmákkal szegélyezett partja ezalatt a hét alatt gyakran volt üres. A környéken élő vadkacsák ki is használták a lehetőséget, és az idei szaporulattal vígan köröztek a medencék elhagyatott vizében.