Hirdetés

Szupermenta - mi ez tulajdonképpen?

2016-03-05 06:51:09

Egy éve indult a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) jóvoltából a Szupermenta termékteszt program. Ez alatt 15 termékcsoportot, illetve szolgáltatást teszteltek, azaz összesen 517 terméket vizsgáltak és több mint 10 000 laboratóriumi mérést végeztek el a hivatal szakemberei és meghívott vendégei a tápoldatoktól az őrölt kávékon át egészen a balatoni fagylaltozók témaköréig.

A NÉBIH fejleszti termékteszt programját: megújul a honlap és bevezeti a Szupermenta emblémát, melyet a jövőben a dobogós termékek használhatnak.

A Szupermenta termékteszt egy olyan komplex, biztonsági, minőségi és kedveltségi vizsgálatokat is magába foglaló tesztsorozat, amely a maga nemében egyedülálló módon tájékoztatja és segíti a vásárlókat a döntéseik során. – fogalmazott Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a program első évének eredményeit és a tervezett újításokat bemutató sajtórendezvényen.

Egyedülálló, mert átfogóan kezel egy-egy termékkört, ami sokszor akár 30-40 termék egyidejű vizsgálatát jelenti. Mert ötvözi a kedveltségi vizsgálatokat a teljes körű hatósági ellenőrzéssel, amibe a laborvizsgálatoktól a jelölési szabályok betartásáig számos elem beletartozik. Mert a hatósági szakemberek hasznosítják, „tematikus csokrokba rendezik” és meg is osztják a vásárlókkal mindazt a tudást, ami évtizedek alatt gyűlt össze a hivatal különböző szakterületeinek tudásbázisában. És nem utolsó sorban azért is egyedülálló, mert mindezt friss és közérthető formába öntve mutatja be a lakosságnak, kiegészítve számos új és népszerű elemmel, például infografikákkal, videókkal.

 

Forrás: chefpincer.hu