Hirdetés

Századfordulós ízek, ételsorok

2015-10-10 06:44:33

Idén 14. alkalommal rendezi meg a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület és a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi-, Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi Kara a Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyt és szakmai konferenciát. Ezúttal a magyar gasztronómia századfordulós ételsoraival versenyezhetnek a jelentkezők az 1880-1910-es közötti időszakból. A 3-5 fős csapatok előétel vagy leves, főétel és desszert sor készítésével indulhatnak, melyeknek receptúráját 2015. október 15.-ig adhatják le a szervezők postai vagy e-mail címén.

A jelentkezők a három szekció: hagyományőrzők, szakemberek vagy főiskolás hallgatók valamelyikében indulhatnak. A 2015. december 9-én a BGF KVIK Oktató Kabinetjének konyhájában megrendezésre kerülő versenyre a csapatoknak 15 adag étellel kell készülniük, a győztesek pedig az „Első Magyar Fehérasztal Lovagrend” vándordíját vehetik majd át.

A versenyen induló ételeknek tükröznie kell a századfordulós ízvilágot. Ebben az időszakban elsősorban pörkölt alappal rendelkező és paprikás ételeket készítettek, de az étlapokon az osztrák és francia konyha hatása is érezhető volt. Ennek zsűrizése képen a szakma mesterei bírálják a munkát, mint Sándor Dénes, Szabó Pál, ifj.Sulyán Pál, Gombás András, Gundel Gábor és Károvits Tamás, az elnök pedig Benke László olimpiai bajnok mesterszakács lesz.

További információt itt olvashatnak.