Hirdetés

XX. Jeunes Chefs Rôtisseurs Magyarországi Szakácsverseny

2015-06-07 07:21:51

2015. május 15-én a METRO Gasztroakadémián került megrendezésre a XX. Jeunes Chefs Rôtisseurs Magyarországi Szakácsverseny, amely egyben a 2015. szeptember 11-én, Budapesten megrendezésre kerülő világbajnokság főpróbája is volt. A versenyzőknek négy személy részére a verseny előtt ismertetett, kötelezően felhasználandó nyersanyagokból (a METRO által biztosított Black Box meglepetéskosárból) háromfogásos menüt kellett készíteniük.

A verseny első három helyezettje a világszervezet által küldött érmet kapta. A 2015. évi nemzeti verseny győztese Mede Ádám (Gerbeaud, OnyxÉtterem) jogot nyert, hogy Magyarországot képviselve részt vegyen a 2015. szeptember 11-én, szintén a METRO Gasztroakadémián megrendezésre kerülő Nemzetközi Ifjúsági Szakács Világbajnokságon. A magyar Chaine des Rotisseurs Baráti Asztaltársaság az ifjú szakács részére biztosítja a 600 EUR nevezési díjat, amely a budapesti világverseny teljes költségét fedezi.

A verseny második helyezettje Garai Ádám az Olimpia étteremből lett, míg a dobogó harmadik fokára Pereszlényi Alexandra, Hilton Budapest állhatott. A zsűri különdíját kapta Pereszlényi Alexandra a leggazdaságosabb alapanyag felhasználásáért és Krizmanics Norbert a legjobban szervezett munkájáért.

A METRO Kereskedelmi Kft. kiemelt szakmai partnerként biztosította a verseny helyszínét a METRO Gasztroakadémiát, ahol a Budapesti Gazdasági Főiskola hallgatói nyújtottak segítséget a verseny lebonyolításához.A hivatalos eredményhirdetésre a zsűri és a Chaîne des Rôtisseurs Baráti Asztaltársaság valamint a küldő Chaine házak vezetőinek jelenlétében, a verseny tiszteletére rendezett gálavacsorán került sor a Corinthia Hotel Budapestben, 2015. május 16-án.

 

Forrás: www.chefpincer.hu