Hirdetés

Online ételrendelők felfutása

2015-06-01 07:37:33

Igaz, hogy a felmérések alapján az emberek nagy része áttette más napra a vasárnapi nagybevásárlást, illetve alternatív megoldásokat talált, egyre inkább teret nyernek az internetes alternatívák is. A legkényelmesebb megoldást mindenesetre biztos, hogy az online ételrendelő portálok jelentik, akik révén rengeteg étterem, kifőzde, melegkonyha szállítja házhoz a fogyasztásra kész ételt.

A Falatozz.hu-nál máris 30%-kal nőtt a vasárnapi rendelésszám. Két időszakot hasonlítottak össze az országos ételrendelő portál munkatársai: a törvény életbe lépése előtti – azaz a január 1. és március 14. közé eső – 10 vasárnapot, valamint az azt követő – azaz a március 15. és május 17. közötti –, szintén 10 vasárnapot. A törvény módosítása óta az online rendelésszám 30%-kal nőtt, a forgalom pedig 37%-kal emelkedett. Az is észrevehető, hogy vasárnaponként egyre nagyobb a családi pizzákat és többszemélyes tálakat rendelők tábora.

A Tárki felmérése alapján tízből hatan azt szeretnék, hogy a boltok vasárnap is nyitva legyenek, az Ipsos szerint a felnőtt lakosság 68%-a inkább nem vagy egyáltalán nem ért egyet a kötelező boltzárral.

Forrás: www.chefpincer.hu