Hirdetés

Az ónodi Mézes Magyarország vasárnap Mézeskalácsvárosba költözött

2015-01-12 09:56:48

Mézeskalácsváros nagyfináléja zajlik a budapesti Bálnában, január második hetében. Az ónodiak elfogadták meghívásunkat és az általuk épített Mézes Magyarország kiállítás január 11-én összeköltözött a budapesti Mézeskalácsvárossal, Így Mézeskalácsváros utolsó hetén, majdnem 120 négyzetméteren sétálhatnak a látogatók a mézeskalácsházak között. Mézes Magyarországgal olyan épületek kerültek Budapestre, mint a 150x60 cm-es Mézeskalács-Országház a pécsi Mézeskalács-Dzsámi, a 45x65 cm-es kecskeméti Mézeskalács-Cifra Palota, az ónodi Vár, a szegedi Dóm vagy a soproni Tűztorony. A 30 új épülettel kibővült kiállítás január 17-ig, szombat estig a Bálna 306-os földszinti termében látható. A kiállítás megtekintése továbbra is ingyenes.

Mézeskalácsváros egy társasági köztéri szobor, amelyet 2014 karácsonya előtt 150 alkotó készített. Mézeskalács-épületeiket a készítők maguk hozták el nekünk, a házak az ország számos különböző városából érkeztek. A kiállítást december 16-tól január 3-ig 12000-en látogatták meg, több százan viselték Mézeskalácsváros bejáratánál az angyalszárnyakat, sétáltak Mézeskalácsváros égboltján és hagytak üzenetet a terem falára rögzített 15 m2-es vendégkönyvben. Ehhez a társasági szoborhoz építettük hozzá az ónodiak 50 négyzetméter alapterületű Mézes Magyarországát. Az óriási mézeskalácsházakat az ónodi Közösségi Ház vasárnap délelőtt utaztatta Budapestre, hogy a mézeskalács-nevezetességekkel kiegészült, kivilágított Mézeskalácsvárost már ma, délután 4 órától láthassák az érdeklődők.

A kiállítás január 17-ig, szombatig látható a szokásos nyitva tartási időben, délután 4 órától este 7:45-ig a Bálna 306-os földszinti termében.