Hirdetés

Érdekességek a Békéscsabai Kolbászfesztiválon – a remek programokon túl

2013-10-16 09:48:00

A 17. Csabai Kolbászfesztiválon számos sportoló és a sportélet elismert szereplői is tiszteletüket teszik, többen a kolbászgyúrásban is részt vesznek. Minden valószínűség szerint itt lesz velünk Kemény Dénes, az élő vízilabdaedző legenda, Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető, Gedővári Imre olimpiai bajnok kardvívó, Foltán László olimpiai bajnok kenus, Gedó György olimpiai bajnok ökölvívó, Baji Balázs válogatott gátfutó, a Békéscsabai AC atlétája, és még sokan mások... 

A Békési Húsfeldolgozó Kft. a Békési Házikolbász gyártója az idei Csabai Kolbászfesztiválra ismét elhozza a különleges vékonykolbászt, melynek íze azoknak fog a legjobban tetszeni, aki az édes és sós ízeket is egyaránt kedvelik. A szilvalekváros vékonykolbász csak kis mennyiségben készült, a Csabai Kolbászfesztivál idején és helyén, a Békési Házikolbász standján és békési szaküzletükben lehet majd megvásárolni.

Idén a megye névadó települése, Békés lesz a Csabai Kolbászfesztivál vendégvárosa. A négy napos fesztiválra magukkal hozzák Békés ízeit is, a békési kolbászt, a békési pálinkát és az egyre keresettebb békési lekváros papucsot, amelyek egy látvány disznótor keretében kerülnek az ízek kedvelői elé. Természetesen a vendégek hagyományos békési, kézműves portékát, így kosarat illetve kerámiát is megismerhetik, ahogy betekintést nyerhetnek a város színes és pezsgő kulturális életébe.