Hirdetés

Ínyencfesztivál Bécsben

2011-05-06 13:58:00

Negyedik alkalommal, május 6. és 8. között rendezik meg a bécsi Stadtparkban a Bécsi Ínyencfesztivált, ahol több mint 160 standon képviseltetik magukat a legjobb osztrák specialitások.

 

A fesztiválon több mint 160 stand lesz jelen, ahol Ausztria legízletesebb és legkülönlegesebb specialitásait próbálhatják ki az érdeklődők.

A megszokott termékek mellett – szalonna, sajt, pékáru, kolbász és lekvár – olyan innovatív különlegességeket is ki lehet próbálni mint a tepertőkrém szarvasgombával és tökmaggal, a málnamag-olaj, a kökény-chutney, a levendulavirágos borzselé, a maréna-szusi illetve az alpesi lazackaviáros wrap.

A gasztronómiai standoknál Ausztria legjobb szakácsai – Fabio Giacobello, Helmut Österreicher, Joachim Gradwohl – traktálják a látogatókat a legjobb falatokkal. 

Az „Erdők Nemzetközi Évének" kapcsán az Ínyencfesztiválon az erdőé lesz a főszerep. A bécsi városlakók megismerkedhetnek az erdő terméseivel és olyan különlegességeket kóstolhatnak meg mint a fenyőszirup, az erdei áfonyalikőr, az ecetes gomba, a vaddisznó-sugo és a szarvassonka. Az igazi erdei hangulat megteremtéséről a vadászkürtösök gondoskodnak.

Bécs Városa, a rendezvény egyik főszervezője, négy különböző standdal vesz részt a fesztiválon. A „természetes Bécs" standján füstölt halat, vadhúsokat és kolbászokat kóstolhatnak a vendégek, a borstandon a Bécsi Cobenzl Borászat kínálja termékeit. A Wiener Stadtgärten (Bécsi Kertészet) az illatos fűszerek mellett – oregánó, tömjén, bazsalikom és petrezselyem – hasznos tippekkel is ellátja az érdeklődőket. A Wiener Märkte (Bécsi Piacok képviselete) pedig szezonális termékekkel lesz jelen. 

Nyitva tartás: 
Péntek, 2011 május 6., 12:00 – 21:00 
Szombat, 2011 május 7., 10:00 – 21:00
Vasárnap, 2011 május 8., 10:00 – 17:00

A belépés ingyenes.