Hirdetés

Röviden? Hosszan?

2011-03-24 10:42:00

Előfordul, hogy elfordul azoktól az egyébként vonzó receptektől, amelyek elkészítési ideje meghaladja az egy órát? Ne tegye! Jöjjenek az érveink!

A laptopkonyha.hu csapata azon tanakodott, hogy vajon szűkítsük-e a hosszabb időt igénylő ételek palettáját. Lesz-e a felhasználóinknak kedve belevágni a több óra igénybevételét ígérő étkek elkészítésébe?

Tisztában vagyunk vele, hogy már-már elcsépelt módon ismételhetően, "rohanó világban élünk". Igen, így van, mi is. Talán pont ezért, más dolgok értékelődnek fel. Leginkább az, ha azt látjuk, érezzük, tapasztaljuk, hogy valaki időt szán ránk. Időt szán arra, hogy nekünk örömet szerezzen. Melyik édesanya sajnálná az időt egy különleges torta hosszadalmas elkészítésére, ha tudja, hogy ezzel csillogó szemeket és fülig érő hatalmas mosolyt remélhet gyermekétől a gyertyafújás pillanataiban? És akkor álljunk meg egy pillanatra. A kedvese, anyukája, nagymamája, legjobb barátja vagy barátnője, testvére, rokona, szomszédja, orvosa (a sorolás a végtelenségig folytatható) vajon nem örülne egy hasonló gesztusnak?! No és persze a legfontosabb: Ön nem gondolja, hogy megérdemli, hogy kényeztesse magát?

A baráti vacsorák és összejövetelek sem feltétlenül zajlanak már úgy, hogy a vendéglátó hajnaltól késő estig, netán késő estétől hajnalig szorgoskodik egyedül a konyhájában, hogy később aztán jóllakasson egy seregnyi embert, akik az isteni vacsorát /ebédet köszöngetve távoznak, hogy a vendéglátó visszatérhessen ismét a konyhájába - ezúttal mosogatni. Nem, van ennek legalább két, kellemesebb módja: lehet együtt főzni! Persze nemcsak barátoknak, hanem családoknak, pároknak, testvéreknek, szomszédoknak (és a sorolás a végtelenségig folytatható) is! Vagy pedig, követni lehet, a tőlünk nyugatabbra eső országokban már régóta hódító szokásnak ("buffet canadien" - mondják francia nyelvterületen), hogy "mindenki visz valamit". Ez a valami pedig legyen sajátkészítésű!

Tehát, azt tanácsoljuk, hogy ne rettenjen vissza a hosszabb lélegzetű étel-készítésektől! Csak varázsolja őket élménnyé! Hisszük, valljuk, mutatjuk, hogy sütni-főzni jó! Felszabadító! Öröm a javából! Élvezzük hát hosszan, társakkal!