A mangó 83 százaléka víz. Rosttartalma segíti az emésztést, enzime gyomorvédő hatású.
A-, B1-, B2-, C- és E-vitaminban gazdag, valamint bővelkedik káliumban, magnéziumban, foszforban, kalciumban és nátriumban. Az éretlen gyümölcs C-vitaminban, az érettebb A-vitaminban gazdag. Jótékony hatással van a szívre, csökkenti a vér koleszterinszintjét, segíti a vérképzést, valamint minimalizálja néhány rákos megbetegedés kockázatát. Védi a szervezetet a káros szabadgyököktől, antibakteriális, immunerősítő, antioxidáns és vízhajtó hatású.
A hinduk a gyógyításban is sokféle módon használták a mangót:
gyógyítja a gyulladásokat, levélfőzettel torok-, és mandulagyulladás vagy fogfájás esetén öblögetnek, a levelek égetésekor keletkező füst torok- és légcsőbántalmakra jó, a levelek égetéséből származó hamut égési sérülésekre ill. szemgyógyszer készítésére használták.
Hajápolásban is használják balzsam készítéséhez.
Minden pozitív tulajdonsága ellenére a mangó allergént tartalmaz, arra érzékenyeknél főként bőrkiütés jelentkezhet.