Hirdetés

Eszter – tanya

2015-07-24 06:24:51

Magyarország délkeleti részén, Békés megyében, Orosháza és Békéscsaba között, Csorvás kisváros határában találja az Eszter tanyát, amely a tanyasi élet hangulatát idézi a körülötte lévő erdővel, 81 éves öreg eperfájával. Az idelátogató vendégeknek lehetőséget nyújt családi, baráti, szakmai találkozók és rendezvények lebonyolítására.

A tanya két, 3 ill. 4 ágyas szobából áll (szükség szerint pót ágyazható), 8-10 fő elhelyezésére alkalmas. A szobák korhű, tájjellegű, a kényelemnek megfelelő bútorokkal, népi szőttesekkel és a paraszti élet használati tárgyaival kerültek berendezésre. Minden szobához fürdőszoba tartozik. A beszélgetésekhez társalgó, a sütéshez-főzéshez teakonyha áll rendelkezésre (mikrohullámú sütő, tea-és kávéfőző, hűtőszekrény, gáztűzhely).

Lehetőség van megkóstolni a BIO-ételeket, melyek helyben termelt zöldségekből készülnek. Gyermekbarát szálláshely, ahol a gyermekeik a gyermekmedencében is hűsölhetnek. A szabadtéri főzési lehetőség is biztosított.

Rendezvények lebonyolítására egy 60 négyzetméteres terem és egy ugyanekkora szilárd burkolattal ellátott tanyasi szín alkalmas. Előzetes egyeztetés alapján mindenki választhat kedvére programot: hintózást, sétakocsizást, pónilovaglást, – idény és igény szerint – bemutató jellegű mangalica disznótort, kalácssütést, a hagyományoknál maradva kemencés és szlovák tájjellegű ételek megkóstolását, kézműves foglalkozást (csuhé, szalma, gyöngyfűzés, szövés, mézeskalácssütés..), állatsimogatást, szabadtéri játékok lehetőségét a fából készült játszótéren. Az udvaron bográcsozóhely, flekkensütő, szalonnasütő teheti még hangulatosabbá az estéket. Minden ember lelki igényének megfelelően más-más élményt nyújt ez a hely. A csendet és a nyugalmat, amiből a ma emberének kevés van, itt megtalálhatja. Teljesen más minőségű pihenést, aktív kikapcsolódási lehetőséget nyújt az ide látogatóknak.

 

Forrás: www.falusiturizmus.hu