Hirdetés

Szálljon meg a szépséges Alsópetényben, pihenjen meg, majd innen induljon további túrákra!

2015-06-14 07:04:00

A Cserhát, még pontosabban a Dél-Cserhát dombjai között, a festői szépségű völgykatlanban meghúzódó Alsópetény a Kis-Svájc nevet természeti szépségeivel érdemelte ki. Az év 12 hónapjában megtalálhatja az erre járó, az itt megszálló vendég azt, amit kedvel. Hogy miért nem szabad tehát csak úgy átutaznia ezen a kis falun, ami izgalmas úti cél lehet, s ahol 4 napraforgós vendégházak várják Önt egymás közelében?

 

Alsópetény

Soroljuk! Mert harsogóan tiszta a levegője. Mert a templomdombról, ahol a Szent István királynak szentelt, XV. sz.-i, barokk stílusú római katolikus templom áll, festői látványt nyújtanak a meseszép naplementék. Mert a 680 lelkes kistelepülés a nemzetközi főútvonalaktól távol esik, de Budapesttől alig egyórányi ide a kb. 40 km-es út. Mert innen a látnivalókban gazdag Vác és Balassagyarmat autóval is, busszal is könnyen megközelíthető. Mert a környéki barangolások közben olyan izgalmas múltbéli, történelmi érdekességre bukkanhatunk, mint a műemlék templom harangtornya; a Werbőczy-emlékmű; a Gyurcsányi-kripta; az eredeti állapotába visszaállított, híres Prónay-kastély, amely kulturális eseményeknek és rendezvényeknek ad otthont, és a nyári hétköznapokon az egyéni vendégeket a kastély parkjával és a minden igényt kielégítő fürdőházával is várja (megtekintése előzetes bejelentkezéssel lehetséges). Mert a kirándulni vágyókat számos jól kiépített turistaút várja: itt halad át az Országos Kéktúra útvonala is. Eljuthatnak a település déli határában, a környező dombokat tükröző Cser-tóhoz, mely egyben a horgászok paradicsoma.

 

Alsópetény VendégházakMeg kell állniuk tehát Alsópetényben és meg kell ismerniük a kis települést és környékét, mely meg is hálálja ezt. Rögtön azzal, hogy központjában, egymáshoz közel három, a legmagasabb, vagyis négy napraforgós minősítést elnyert vendégház várja egész évben vendégeit: a Levendula, a Körtefa és a Zsálya Vendégház, melyekben közös, hogy harmonikusan ötvözik a modern stílust a régi jegyekkel. Szobáikhoz külön fürdőszoba tartozik, a teljesen felszerelt konyha közös. Kapcsolatot tartani a külvilággal a korlátlan WIFI-használatnak köszönhetően igen egyszerű. A zárt udvarokban biztonságosan hátrahagyható az autó, így aki az aktív időtöltést kedveli, bérelhet gyereküléssel ellátott biciklit, vagy nordic walking botot, és akár kedvenc kisállatával, „akit” magával hozhat, nekivághat egy szép kirándulásnak.

 

Alsópetény VendégházakAz egyes vendégházak azért el is térnek egymástól. A fatornácos, virágos lámpaernyős, ízléses Levendula vendégház nevét a kertjében illatozó ezer tő levendulabokorról kapta. A levendulát a vendéglátók feldolgozzák levendulaszörp, levendulás lekvárok és ajándékok készülnek belőle. A Körtefa vendégház kertjében kiépített tűzrakó helyen süthet-főzhet és bográcsozhat a vendég, de a fedett filagória alá is behúzódhat meleg nyári napokon. A 2015 májusában megnyílt Zsálya vendégház különlegessége fűszer- és gyógynövénykert, melynek növényei az eddigi kézműves termékeik palettáját színesítik. Aki a madarakat kedveli, madárfigyelő programokra is indulhat.

 

Alsópetény nyereményjátékÉs van egy igazi meglepetésük is. Azoknak a játékos kedvű vendégeknek, akik szeretik a kerti törpéket, szeretnek fotózni, és főleg nyerni, sorsolásos versenyt hirdettek! Aki látta az Amelie csodálatos élete c. filmet, az emlékezhet a világ körüli útra induló kerti törpére. Nos, Alsópetényben is van egy törpe, aki (ki hallott ilyet?) nehezen áll ellen a csábító tavaszi napsugaraknak és a nagy sétáknak, ezért akik itt szállnak meg, magukkal vihetik őt is kirándulni, és örök emlékként közös fotót készíthetnek vele. A címre, elküldött képek felkerülnek az alsópetényi vendégházak Facebook oldalára, majd közülük sorsolnak. A beküldők pedig várhatják a szezon végét, mert ekkor derül ki, hogy a Badacsonyi Borvidéken, Örsi-hegyen fekvő Csendes Dűlő Szőlőbirtok borválogatását ki nyeri.

 

További információk a vendégházakról honlapjukon olvashatók.

Forrás: www.videkjaro.hu