Hirdetés

A tagyoni paradicsomban bárki leckét vehet életörömből

2015-01-30 11:30:33

Gyönyörű tájak, festői birtokok, hangulatos présházak és jó borok, jó ételek sokfelé fellelhetők a világon, de van valami, ami a vendéglátásban egészen különleges kincs: az emberi tényező...

Egy birtokgazda, aki a széles jókedvét, az életszeretetét, a barátságát adja a borok, a maga termelte zöldségekből főzött ételek, a gyönyörű táj és a balatoni vitorlázás mellé. Bizony, a találkozás a Nivegy-völgyben a Hegyestű lábánál elterülő 4 hektáros Tagyon Birtok házigazdáival, Kartaly Attilával és Veres Zsuzsanna borásszal maradandó élményt ad mindenkinek, aki náluk megfordul.

 

Tagyoni Birtok

Aki eddig nem volt rá képes, el sem tudta képzelni, milyen lehet feloldódni a tájban, a kerti munkában, a baráti együttlétben, vagy aki régen talált már ilyesmihez igazi társakat, barátokat, az a Tagyon-hegyen megtanul örülni az életnek, és megtanulja megbecsülni és élvezni azt, amije van, és azt is, hogyan legyen gondtalan és felhőtlenül boldog napokon át. És azután, mire visszatér a saját világába, addigra megtanulja, és nem felejti el, hogy mindig úgy élhet, ahogy szeretne.

Tagyoni BirtokKartaly Attilának gyerekkorában Dunakeszin volt egy kicsi saját veteményese a nagyszülői ház kertjében, és már akkor megszerette a földet. Budapesten élt és dolgozott, amikor pár éve vett egy szőlőbirtokot és egy présházat, mert azt a családban megtanulta, hogy a föld érték. A birtok napokon át tartó felszabadult ifjúkori bulik helyszíne volt. A házigazda itt igazán át tudott szellemülni barátaival, hogy később az életöröm tanítómestere lehessen a mostani vendégei számára.

A balatoni birtokon teljesen más az élet, mint Budapesten így talán nem csoda, hogy éppen egy borászlány mellett talált rá a szerelem. A birtok új életre kelt, és az utóbbi években a házaspár a nyarakat Tagyonban tölti.

Mára három hektáron termő szőlőjükből saját bort készítenek, de a vendégek számára különleges válogatást tartanak a legszebb Nivegy-völgyi borokból.

Hatvan gyümölcsfájuk és hatszáz négyzetméteres konyhakertjük van, ahol barátok, akik főként tavasztól őszig érkeznek, szívesen beszállnak a kerti munkákba. Tudják, hogy a kert pihenteti leginkább a szellemi munkát végzőket vonzza, és megtisztítja a gondolatokat, az érzelmeket.

Attiláék baráti kapcsolatokat ápolnak a helyi emberekkel, kistermelőkkel, így náluk szinte magától értetődő, hogy mindig friss, környékbeli egészséges, termék kerül az asztalra.

A Tagyon Birtok maga is Baráti Társaság az ő megfogalmazásuk szerint. Személyes kapcsolatot ápolnak a borászokkal, a szállásadókkal, a falubeliekkel, és az ebből fakadó bizalom és kedvesség ott van a birtok minden egyes szegletében..

Tagyoni BirtokA Tagyoni csapat szívesen szervez programot a vitorlázni vágyóknak is. Arra törekednek, hogy a hajózás közvetlen, interaktív élmény legyen a résztvevők számára.

Kartaly Attila jó kapcsolatban áll a környékben rendszeresen gyalogtúrázókkal is. Sőt! Alkalom adtán velük is tart, mert ami közös öröm, abból az ő nézete szerint nem érdemes kimaradni.

 

 

 

 

Tagyoni BirtokA birtok rendezvényhelyszín, ahol igényes esküvőket, születésnapokat, céges rendezvényeket szerveznek, amelyeken pompás borokat és vegyszer nélkül termelt étkeket adnak az ünnepi asztalra.

A házigazdák a családokra is gondoltak. A gyerekeket a kert örömei mellett fa játszótér, csúszda várja.

A tagyoni paradicsomban bárki vehet leckéket életörömből. Nem lehet elég korán kezdeni, és sohasem késő belevágni.

 

További információk a Tagyoni Birtok weboldalán érhetők el.