Hirdetés

IV. Karcagi Szent Miklós-napi Disznótor- és Házi Pálinka verseny, 2013. december 6-7.

2013-11-27 12:16:00

Helyszín: Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium udvara 5300 Karcag, Sámuel u. 18.

A karcagi Szent Miklós-napi disznótoros- és házi pálinka versenyen mindenki megmutathatja, hogy övé a legfinomabb hurka és a legjobb pálinka. A kóstolni vágyók pedig remek gasztronómiai élmény részesei lehetnek. Mindenkit szeretettel várnak Karcagra!

Hagyományos disznótoros verseny:

3-10 fős csapatok, családi, baráti társaságok, munkahelyi kollektívák versenye, ahol a feladat egy 100-200 kg-os sertés helyszínen történő, hagyományos módon történő feldolgozása. A rendezvényre látogatók a csapatok elkészült disznótoros ételeit megkóstolhatják.

Szent Miklós-napi házi pálinkák versenye:

A Szent Miklós-napi házi pálinkák versenyén kizárólag valódi gyümölcspárlatok vesznek részt. A versenyben résztvevő pálinkákat a látogatók megkóstolhatják. A disznótoros és pálinkakóstolók árát és az adagokat a versenyzők határozzák meg, és az adagok méretét és árát jól láthatóan kifüggesztik.

A versenyek menete:

06.00 Gyülekező

07.00 Ünnepélyes megnyitó

07.15 IV. Házi disznótoros verseny résztvevői a malacokat a helyszínen vágják le, és a feldolgozás helyben történik. A feladat, valamilyen hagyományos disznótoros étel elkészítése. Az elkészült ételeket folyamatosan kell a zsűri részére kínálni. Az utolsó ételt legkésőbb 14 órára kell tálalva bemutatni.

Kóstolható ételek:

Hagymás vér

Frissen sültek (tüdős hurka, véres hurka, kolbász, pecsenye, tepertő stb. kivéve májas hurka)

Húsleves

Káposztás ételek

Tészta ételek

Májas hurka

http://www.videkjaro.hu/services/programok?type=90