Hirdetés

Toszkán saláta: bármilyen helyzetben helytáll

2012-04-19 14:41:00

 

Frissen sült húsok mellé is kiváló, de önmagában is megállja a helyét. Van benne édeskömény, póréhagyma, zeller és cukkini is.

A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, összekeverjük, és hozzáadunk egy teáskanálnyi sót. Belemorzsolunk egy chilit, belepréseljük a fokhagymagerezdet, beledobunk egy csipet oregánót, és elkeverjük az egészet kb. 2-3 evőkanálnyi olívaolajjal.

A zellerszár fás héját lehúzzuk, majd a zellert felszeleteljük (keresztbe). A hagymát szálasra vágjuk, az édesköményt felszeleteljük (ha nagy, akkor elég a fele, mivel nagyon intenzív az íze), a pórét hosszában kettévágjuk, majd apróra szeljük. A kaliforniai paprikákat csíkokra vágjuk. A cukkinit meghámozzuk és zöldségpucolóval csíkokat szelünk belőle (ha nagy, elég a fele). A jégsalátát darabokra tépkedjük. Összehalmozzuk és elkeverjük a zöldségeket, rádobjuk az olívabogyókat, és megöntözzük a dresszinggel.

Hozzávalók

• A salátához:fél fej jégsaláta, 1 db édeskömény, 1 szál póréhagyma, 1 db piros és 1 sárga kaliforniai paprika, 1 hagyma, 1 cukkini, 3 ek. zöld olívabogyó, 1 db zellerszár 
• A dresszinghez:1 citrom, 1 gerezd fokhagyma, 1 db chilipaprika, 1 csipet oregánó, só