Hirdetés

XV. Tihanyi Gardália, 2016. november 4-6.

2016-10-29 07:05:24

Látott Hal Fesztivál
Helyszín: Tihany

Több, mint egy évtizeddel ezelőtt néhány tihanyi vállalkozó Punk Ferenc csárdagazda vezetésével létrehozott egy rendezvényt, melyről ők maguk sem gondolták volna, hogy mostanra Tihany leglátogatottabb, és a Balaton-felvidék egyik legnagyobb szezonzáró eseménye lesz. Céljuk elsősorban a település halászmúltja előtti tisztelgés volt. Emellett a hagyományőrzésnek és a gasztronómiának is fontos szerepet szántak.

Az I. Tihanyi Gardafesztivált, a Gardáliát 2002. november 16-17-én rendezte meg a Művelődési Ház Tihanyban több helyszínen. Már az első alkalommal nagy sikere volt a látványhalászatnak, bár akkoriban még csak egy kísérőhajóről nézhették meg az érdeklődők a halászatot.
Mostanra szintén nagyon népszerű program a halászlé és halétel-főző verseny, melyen első alkalommal három csapat jelentkezett, az utóbbi években a versenyen mindig harmincnál is több csapat indul.
Az elmúlt években rengeteg kulturális program várta az idelátogatókat, nagyon sok művész lépett fel a Gardálián. Több tucat amatőr művészeti együttes, gyermekműsor, kézműves foglalkozás, zenés-táncos műsor teszi színesebbé a programot.

Részletes program itt olvasható.