Hirdetés

XIX. Egri Bikavér Ünnep, 2015. július 9-12.

2015-07-08 06:31:29

Helyszín: Eger, Érsekkert

Harmincnál is több borászat majdnem százhúsz bora és közel húsz étterem garantálja a páratlan borgasztronómiai élményt a XIX. Egri Bikavér Ünnepen.

 

Egerben az Érsekkert kivételes adottságú környezetében ebben az évben is igazi borgasztronómiai élményben lehet részük a négy napon át tartó Egri Bikavér Ünnepre kilátogatóknak: az Egri borvidék szinte összes jelentős borászata 119 féle Egri Bikavér, Egri Csillag és rozé borral készül, a minőségi nedűkhöz pedig éttermek kínálnak egyedi fogásokat.

Ebben az évben is a műfaji sokszínűségre törekedtek, így a XIX. Egri Bikavér Ünnepen koncertezik többek között az Intim Torna Illegál, a Benkó Dixieland Band és az egri Utcazenészek Versenye győztese, a Band of Streets. De egy különleges swing és boogie show-val készül Majsai Gábor, illetve Gonda Lászlóék kíséretében fellép majd a Három Díva nevű formáció Bangó Margittal, Rácz Katival és Szulák Andreával.

 

A Zenepavilonnál az Egri Csillag Színpadon dj-k, vendégeik és különböző formációk a nagyszínpadtól eltérő stílusú zenéket játszanak a bikavéres, csillagos nyári estéken. Négy napon át számos fellépő váltja egymást, itt lesz sok más mellett Antonia Vai, Szeder, a Zanzinger és a Gustave Tiger is, pénteken pedig – ahogy a korábbi években is – a Popméter csapat vendégei állnak a közönség elé. Idén is van külföldi vendége az Egri Csillag Színpadnak, hisz pénteken fellép a Lime Crush nevű bécsi banda – közölte Törőcsik Gábor, a színpad programszervezője. A Part Egyesület égisze alatt működő színpadnál a gyermekek idén is kreatív foglalkozásokon vehetnek részt, és az esti fényfestés is sokat dobhat majd az egyébként roppant hangulatos Egri Csillag Színpad környezetén.

Idén is mesterszakácsok zsűrizik az Egri Bikavér Ünnep ételeit.

Külön öröm és megtiszteltetés a város és a fesztivál számára, hogy ismét Egerbe érkezik a Balassi-kard borseregszemle, amelyen az Egri Csillag borok közül választják ki a legjobbat. A már XI. alkalommal megrendezett Balassi-kard borseregszemle a férfias fajták versenye borfajtáról borfajtára, borvidékről borvidékre vándorol. Az esemény 2006-ban már járt Egerben: akkor az Egri Bikavérek versenyeztek és Dula Bencéé lett a Balassi-kard. Most az Egri Csillagok vetélkednek a Balassi Kard Egri Csillag címért, a seregszemlének a XIX. Egri Bikavér Ünnep ad otthont.

További információk, részletes program itt olvasható.