Hirdetés

Újbudai Sajt és Sonkanapok - 2013.október 17-20. Allee Bevásárlóközpont

2013-10-18 13:53:00

"Hazai és nemzetközi sajtok és sonkák terítéken. Egy olyan fesztivál, ahol nem csak a kóstolás, hanem az elkészítés részese is lehetsz!"

2013 október 17-18-19-20 között a 11. kerületben, az Allee Bevásárlóközpont melletti sétányon és parkban megrendezésre kerül az Újbudai Sajt és Sonka Napok.

A rendezvény két nagyszabású esemény összefogásából jött létre:
A Bábolnai Sonkafesztivál (http://www.sonkalovagrend.hu/index.php) és a Belvárosi Sajtfesztivál (https://www.facebook.com/belvarosisajtfesztival) hivatása, hogy a 11 kerületi családokat közelebb hozza a kézműves gasztronómiához. Bemutassa a hazai és nemzetközi sonka -és sajtkészítés fortélyait.

A rendezvény több egy klasszikus fesztiválnál, hiszen itt nem csak megkóstolhatóak lesznek a különleges ínyencségek, hanem megtanulható lesz azok elkészítése is. A látogatókat bevonják a sajt és sonka készítés rejtelmeibe, egészen a tejköpüléstől, a húsok bepácolásán át a több éves érlelési folyamatokig. A sajt és sonkamesterek, a budapesti legnépszerűbb gasztroblogok közreműködésével azt is megmutatják, milyen ételek készíthetőek el sajtból és sonkából, a helyszínen lévő borászatok, pálinkaházak és sörfőzdék pedig ki is választják a legjobb nedűt a fenséges ételekhez. A Fesztiválon a szakmai zsűri hirdeti ki a legjobb sonka és sajt díját is.

Fontos célkitűzésnek tartjuk továbbá, hogy megismertessük a családokkal a különbséget az igazi színhúsból, illetve valódi tejből készített termékek és a silány minőségű, nagyüzemben előállított tucat és egészségtelen élelmiszerek között.