Hirdetés

Csabai Kolbászfesztivál, 2013. október 24-27.

2013-10-08 12:11:00

Helyszín: Békéscsaba Városi Sportcsarnok

1997-ben került először megrendezésre. Akkoriban kezdtek el szerveződni a gasztrofesztiválok s a helyszín múltjából és a településhez kapcsolódó elismert márkanévből (Csabai Kolbász) adódóan egyértelmű volt, hogy a kolbászhoz kell kötni a helyi rendezvényt.

A fesztivállal párhuzamosan megrendezésre kerül az Élelmiszeripari, Mezőgazdasági és Általános Kiállítás és Vásár és Turisztikai Kiállítás. Emellett Borvigalom keretében remek programok várják a látogatókat.

Gasztroprogramok:
disznóvágás bemutató, kolbászkészítő verseny (ifjúsági és nyugdíjas kategóriában is)

Kísérőprogramok:
- amatőr zenekarok koncertje, társastánc bemutató, fizikai kísérletek, játszóház, citerazenekar, fúvószenekar, mesebalett, bábszínház
- koncertek: Demjén Ferenc, Tankcsapda, Magna Cum Laude, Csík Zenekar Rúzsa Magdival

Paksi Atomerőmű interaktív kiállítással lesz jelen a Paksi Atomerőmű tájékoztató kamionjában, ahol személyesen is kipróbálhatja, hogyan nőne a villamos energia ára és a környezetterhelés, ha csökkenne az atomerőmű teljesítménye. Megismerhetjük az erőmű szigorú biztonsági intézkedéseit, s az atomenergia hosszú távú alkalmazásával kapcsolatos terveit.

Október 26 – 27.-én Egészségügyi Szűrő Busz végez átfogó vizsgálatokat, nyújt prevenciós és életmód tanácsokat a látogatóknak.