Hirdetés

Kenyér-, Hal- és Borünnep, Paks, 2013. szeptember 13-14.

2013-09-10 10:54:00

A gasztronómiai fesztivál résztvevőit számos helyi étellel és itallal, sok zenekarral, gyermekprogrammal, valamint nyitott pincékkel és présházakkal várják.

Pénteken este Fáklyás felvonulás, a Duna megkoszorúzása.

Szombaton rendezik a II. Atomfutást, ahol számos távon, és sztársportolókkal egy mezőnyben állhatnak majd rajthoz a futók.

A futás kedvelői 13 versenyszám közül válogathatnak, a 0-tól 8 éveseknek kiírt 600 méteres távtól a mindenki számára nyitott 31,6 kilométeres „3/4 marATOM”-ig. Az extrém pályák kedvelői pedig a „brutálATOM”-ra is nevezhetnek, ami egy 7 kilométeres akadálypálya vízzel, sárral és meredek emelkedőkkel.

A pályák szebbnél szebb városrészeken, a Duna-parton és olyan érdekes helyeken is keresztülvezetnek, mint például az atomerőmű és az Atomenergetikai Múzeum. Az útvonalon sűrűn elhelyezett frissítőállomásokkal, különlegességként 11 ponton vidám utcazenészekkel, egy templomnál pedig orgonaszóval várják és buzdítják a résztvevőket.

Este Csík Zenekar koncert, majd retrobuli.

Kísérőprogramként egész nap várja a látogatókat az Ökocsiga játszóház, légvár, egészségsátor. Paksi borászok és paksi pékek bemutatkozása.

 

Mindkét nap este Oldtimer busz közlekedik a városban.