Hirdetés

Budavári Borfesztivál, 2013. szeptember 11-13.

2013-09-04 09:45:00

Helyszín: Budavári Palota teraszai

1992 óta változatlan koncepció alapján szerveződik. A magyar bort gazdag kulturális környezetbe ágyazva tálalja, ezzel szolgálva a hazai borkultúra fejlődését, társadalmi elismertségét.

Borászati és gasztronómiai kiállítók.

Boregyetem programja:
Az idei Borfesztiválon kiemelt figyelmet fordítunk a boros hölgyekre, illetve a bor szerepére a nők életében. BOR és NŐ… mindig másért szép!

Bemutatkozik Portugália, a Borfesztivál díszvendége.

A Boregyetem különlegességeként említhető, hogy a Budavári Borfesztivál már harmadik alkalommal biztosít lehetőséget a fogyatékkal élőknek egy másfél-két órás, 6-8 féle bor kóstolásával egybekötött előadás látogatására, melyen a szakszerű borkóstolás és borfogyasztás alapjaival ismerkedhetnek meg közelebbről a vendégek. Az előző években a vakoknak és gyengénlátóknak, valamint a siketeknek és nagyothallóknak igyekezett megadni a Boregyetem ezt az élményt. Idén 20 kerekesszékes érdeklődőt lát vendégül ingyenesen a Boregyetem. A résztvevőknek alkalma adódik egy barátságos, önfeledt ismerkedésre egy kellemes falatozás keretében.

A gyermekeket kézműves foglalkozással várják, a környezettudatosság jegyében a foglalkozások középpontjában a parafa dugók ismételt felhasználása áll: felhasználásukkal a gyermekek különböző játékokat, ajándékokat és díszeket készíthetnek. A gyerekekre ingyenes arcfestés is vár.

Külön folklór- és jazzprogram, sajtverseny, olyan koncertfellépők, mint Magna Cum Laude, Ghymes, Csík Zenekar.

Karszalagos belépőjegyrendszer, napijegy és 5 napos jegy kapható, sőt kombinált jegy is, ami a Nemzeti Galéria kiállításaira is érvényes.