Hirdetés

BADACSONYI BORHETEK

2013-07-16 08:59:00

BADACSONYI BORHETEK
2013. JÚLIUS 19 - AUGUSZTUS 4.

A Badacsonyi Borvidék leghíresebb és legnevesebb borászatai gondoskodnak július utolsó két hetében arról, hogy a legfinomabb badacsonyi borok kerüljenek a vendégek poharába a Badacsonyi Borhetek alkalmából. A badacsonyi bor és termelőinek ünnepe, kulturális és szakmai műsorokkal, előadásokkal, folklór és könnyűzenei programokkal, kézműves bemutatókkal várja a vendégeket.

Esténként ingyenes koncertek biztosítják a szórakozást a poharazgatás mellett, ízelítő a fellépők közül: Hot Jazz Band, Hevesi Tamás és Barátai Kamara Club, Hangácsi Márton (A veszprémi utcazene fesztivál szakmai díjazottja), Odett, Szalóki Ági, Balkán Fanatik, stb.

Ebben az évben megújul a rendezvény helyszíne is: a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében Badacsony központjában a Díszpark ad helyet a rendezvénynek. A borok mellett hangsúlyt kapnak a helyi gasztronómiai termékek is.

A programok alatt a gyermekeket és játékos kedvű felnőtteket egyedi tervezésű és készítésű ügyességi fajátékok várják a FANYŰVŐ Játékparkban, valamint ekkor próbálhatják ki a gyerekek először Magyarország egyetlen DONGAJÁTÉKPARKJÁT, amelyben régi badacsonyi boroshordók dongáiból készült játékokkal és különleges hordójárművekkel szórakozhatnak.