Hirdetés

Somló Hegy Hangja -

2013-07-15 13:57:00

Somló Hegy Hangja
2013. július 18-21.

A Somló Hangja Fesztivált 2013-ban ötödik alkalommal rendezik meg Dobán, az Erdődy Kastély ősparkjában, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter fővédnökségével. A gyönyörű környezetben folklór, dzsessz és világzenei programok nyújtanak színvonalas szórakozást.

Fellép többek között a Csík zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, a Cimbaliland, a kistérség táncegyüttesei, amatőr művészeti csoportjai, határon túli népzenészek és –táncosok, megrendezik a főzőversenyt, a geotúrát, a kulturális játszóházat, a dobai kocsma esti táncházait és a lovaskirándulást is. A fesztivál nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosságra (hulladékból termék „kis” kiállítás, hulladék csúzli, klímamentő tábla), és ökovásárt, valamint egészségprogramokat is tartanak. A helyi kitűnő száraz fehérborok mellett az ország más neves borvidékeinek borait is meg lehet kóstolni, ill. vásárolni.

Kiállítás mutatja be a cigányság kultúráját, lesz kézműves termékek vására mesterek, iparművészek részvételével, a térség kiemelkedő kézművesei, népi iparművészei ingyenes kézműves foglalkozásokat, játszóházakat tartanak.