Hirdetés

VI. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál

2012-09-27 11:49:00

Budapest, 2012. október 04 - 07.
Mexikó beköltözik a Budai Várba
- Tequilakülönlegességek és mexikói ételspecialitások a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon

Magyarország legnemesebb pálinkái, egyedi ételkülönlegességek, latin-amerikai, vérpezsdítő zene valamint kulináris finomságok várják a látogatókat október 4-7 között a Budai Várban, ahová idén Mexikót és nemzeti italát, a tequilát hívták vendégségbe a fesztivál szervezői.

A VI. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválnak idén is a főváros egyik legszebb helyszíne, a Budai Várnegyed, annak Hunyadi és Oroszlános udvara ad helyet. A nagy-színpad beköltözik a festői Oroszlános udvarba, így még többen táncra perdülhetnek a délutáni és esti koncerteken.

A vendégpárlat tematikát folytatva Olaszország és Oroszország után idén a Mexikóiak mutatkoznak be büszkeségükkel, a tequilával, valamint tradicionális ételeikkel. A mexikói negyedben kiderül, hogyan lesz az agavéból párlat, és hogyan készülnek a közkedvelt latin-amerikai finomságok.

A Pálinkafesztiválon huszonöt pálinkafőzde, tíz kolbászkészítő, valamint bor- és sajtmesterek állítják ki finomságaikat.

A rendezvényen egy új és gyors elektronikus fizetési mód biztosítja majd a látogatók számára, hogy sorban állás nélkül, a legegyszerűbben tudjanak kóstolni. A belépőjegy ára 2000 Forint lesz, amely tartalmaz egy pálinkáspoharat is.

A szervezők célja felhívni a figyelmet a hungarikumok igazi értékére, a hagyományőrzés szerepére és nem utolsósorban, hogy minél több külföldi és belföldi látogató megismerje a magyar pálinka- és kolbászkülönlegességeket.
 
Pontos helyszín:
Budai Várnegyed - Hunyadi és Oroszlános udvar (I. kerület)
 
Belépő:
Bérlet: helyszínen 4000 Ft

Napijegy ára 2 000 Ft, amely egy kóstolópoharat is tartalmaz.
4 napos bérlet 1 napijegy áráért kapható elővételben (www.bonuszbrigad.hu).
 
Információ:
Magyar Pálinkamarketing Nonprofit Kft.
1/487-7388

 
Honlap: www.palinkaeskolbasz.hu

forrás:www.fesztivalkalauz.hu