Hirdetés

XI. Csabai sörfesztivál és csülökparádé

2012-05-31 16:05:00

Békéscsaba, 2012. június 7-10

Már hagyományosnak lehet tekinteni a 2001. évtől megrendezett Csabai Sörfesztivált, a vezető magyar sörgyártók részvételével.

A rendezvény első napján a szokásoknak megfelelően az ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó, melynek tartalmát ingyen mérik ki a látogatók számára. A többnapos fesztivál több csemegével, különlegességgel is szolgál. Mintegy harminc fajta sörrel ismerkedhetnek meg a látogatók, és a sörhöz kiválóan illő csülökről sem feledkeznek meg a szervezők. A közönséget naponta élő koncertek szórakoztatják. Már hagyományosnak lehet tekinteni a 2001. évtől megrendezett Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét, melyen számos sörgyártó képviselteti magát és népszerűsíti a legújabb termékeiket, illetve a már ismert és megszeretett márkákat is. A rendezvény céljai között szerepel a kulturált sörfogyasztás megteremtése és népszerűsítése, Békéscsaba város idegenforgalmi kínálatának bővítése, a nemzetközi kapcsolatok erősítése, valamint gasztronómiai különlegességek bevezetése. A rendezvény első napján a szokásoknak megfelelően az ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó, melynek tartalmát ingyen mérik ki a látogatók számára. A több napos fesztivál több csemegével, különlegességgel is szolgál. Mintegy harminc fajta sörrel ismerkedhetnek meg a látogatók, és a sörhöz kiválóan illő csülökről sem feledkeznek meg a szervezők. Magyarország leglátogatottabb Sörfesztiválján és egyetlen csülökparádéján a hagyományokhoz híven a sört 1literes korsókból fogyaszthatják a folyékony kenyér szerelmesei. A közönséget naponta élő koncertek szórakoztatják. A rendezvényen ételkészítési bemutatókat tartanak a Békés megyei Gasztronómiai Team olimpiai érmes mesterszakácsok és szakácsmesterek részvételével.

Szombaton a baráti társaságoké a főszerep, amikor is a Csülökpörkölt főző- és a szabadtűzön készült csülkös ételek versenyén megmutathatják, ki hogy bánik a fakanállal.

A vasárnapi napon füstölt csülökkel készült sztrapacska főzőverseny kerül megrendezésre

forrás:www.fesztivalkalauz.hu