Hirdetés

II. ANDALÚZ RECEPTVERSENY – receptpályázat a spanyol konyha szerelmeseinek

2012-05-09 09:19:00

Élsz-halsz az olajbogyóért? Ételeidből nem hiányozhat az olívaolaj, és egyébként is odavagy a mediterrán konyhaért? Akkor az Extenda pályázata Neked szól!

Az Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda szervezésében lazajlott tavalyi, nagy sikerű andalúz receptverseny folytatódik! Végy néhány tipikus dél-spanyol alapanyagot – akár a magyar, akár bármely más konyha ételeiből ihletet merítve – , és ragadj fakanalat! A legjobb receptek beküldői andalúz sztárséf segítségével tökéletesíthetik főzőtudásukat, és leshetik el egy tradicionális dél-spanyol menü elkészítésének csínját-bínját.

Mi a teendőd?

- Nevezz az április 23-án induló versenyre bármilyen recepttel, a lényeg, hogy legalább egy andalúz hozzávalót használj!

- A dél-spanyol élelmiszerek tárházát az Extenda honlapjának andalúz terméklistájának segítségével fedezheted fel. Segítenek abban is, hogy melyik terméket hol keresd!

- Töltsd fel recepedet legalább egy fotó kíséretében az Egy csipetnyi Andalúzia nevű facebook oldalra, május 20-ig. (Egy pályázó csak egy recepttel nevezhet!)

- A feltöltött receptekre május 22-29-ig fogadják a szavazatokat a Facebookon. Szólj ismerőseidnek, hiszen minél több szavazatot kapsz, annál biztosabb a sikered!

A receptek értékelésében és a nyertesek kiválasztásában az előző évhez hasonlóan szerepet vállal Bíró Lajos, a Bock Bisztro vezető séfje, és Vajda Péter, a Dining Guide vezető szerkesztője.

Ne feledd: egy nyertest közönségszavazás útján választanak ki, a szavazók között pedig kisorsolnak egy értékes andalúz ajándékcsomagot!

Nyeremények

A dél-spanyol kulinária világába kalauzolja el a kiválasztottakat Enrique Sánchez andalúz sztárséf, aki tartott már kurzust hazánk legjobb mesterszakácsainak, hazájában a Cómetelo című gasztronómiai műsort vezeti, a magyar tévénézők pedig a TV Paprika műsoraiból ismerhetik. Vezetésével a legjobbnak ítélt 13 receptbeküldő, +1 közönségdíjas részt vehet a június 9-i főzőkurzuson, a Gastropolis Főzőiskola és Gourmet Klubban {www.gasztropolisz.hu}, és elsajátíthatja az autentikus andalúz ételek elkészítésének módját.