Hirdetés

VinCE Budapest 2012

2012-03-19 21:11:00

Március 23-25 között immár harmadik alkalommal rendezik meg a borok, a borászat szereleseinek találkozóját a Corinthia Hotel Budapestben.

23-án, pénteken a szakma képviselőit várják a szervezők, hogy megkóstolják a kiállító borászatok és pálinkaházak legjobbjait. Szombaton és vasárnap a különleges borkóstolók mellett exkluzív mesterkurzusokra kerül sor, amelyre a szakma mellett már várják a borok rajongóit.

A VinCE Budapest korábbi vendégei már tudják, hogy minden évben különleges előadók érkeznek a rendezvényre; ezúttal Steven Spurrier, a bizonyos 76-os Paris Tasting szervezője, elnöke is tart egy kurzust. Steven Spurrier már akkor is a világ legnevesebb szakértői közé tartozott, azóta hírneve töretlen. Minden évben ő a Decanter World Wine Díj elnöke, tanácsadó a szingapúri légitársaságnál, továbbá ő a Christie’s aukciós ház boriskolájának az igazgatója. Budapesten 10 nagyszerű cabernet alapú házasítást fog bemutatni mesterkurzusán Bordeaux-tól Chilén, Argentínán, Olaszországon, Dél-Afrikán és Spanyolországon át egészen Kaliforniáig.

A Real Companhia Velha Portó legrégebbi cége, még I. Dom José király kartája nyomán alapították 1756-ban – azaz 255 évvel ezelőtt! Aki tudja, hogy a portói bor hogyan készül, az azt is tudja, hogy egyetlen pohár borban akár 100 év gyümölcse is keveredhet, a zamatok végtelen részletgazdagságát hozva létre. A VinCE Budapest egyik mesterkurzusán e legrégebbi portói borház első embere, Pedro Silva Reis avat be minket a portói csodavilágába. A Real Companhia Velha a Silva Reis család tulajdona, az elnök pedig maga Pedro, aki március 24-én kóstol együtt mesterkurzusa résztvevőivel.

Már Marie Antoinette is imádta, Marylin Monroe pedig kijelentette, hogy reggeleit egy pohár Piper-Heidsieck pezsgővel kezdi. Az 1785-ben alapított pezsgőház remekeit nemcsak celebritások imádják azóta is szerte a világban, hanem a szakma is óriási elismeréssel övezi: Régis Camus pezsgőmester számos más díj mellett elnyerte az International Wine Challenge “Az Év Pezsgőmestere” díjat 2002-ben, majd az elmúlt öt egymást követő évben (2007, 2008, 2009, 2010 és 2011)! Március 24-én az első mesterkurzuson, 9.30-kor magával a pezsgőmesterrel, Régis Camus-vel kóstolhatjuk a patinás pezsgőház pezsgőit néhány egészen különleges, ritka tétellel.

További információ, jegyek, jegyárak: www.vincebudapest.hu