Hirdetés

Nagyfokú ételintolerancia

Tisztelt Doktornő!

Az én problémám: 20 kg-ot szeretnék fogyni, de rengeteg savam van, így mindig ég a gyomrom, sokszor van hasmenésem is (szénsavas, fűszeres, olajos ételek, savanyúságok, zabpehely, sült krumpli, joghurt, kefír, tej, néha még az almától is).

Sajnos nagyfokú gázképződéssel is küzdök. Candidám is van, próbálok tőle régóta megszabadulni. Lehet az okozza a problémákat?

Vérvételen voltam anno,akkor nem volt semmi gond a véremmel.

Kérem a segítségét ez ügyben! Köszönettel: Szandi

Kedves Szandi!
A felsorolt tünetei alapján nagyfokú étel intoleranciára tudok következtetni, mely a gyomor égést (reflux) és a széklet gyakori ürítését (IBS) okozza. Javaslom, hogy a panaszt okozó ételeket, főleg a gabona féléket, és a tejtermékeket, az étolajat, a gyümölcsöket iktassa ki a táplálkozásából. Vezessen "táplálkozási naplót", melyben leírja, hogy aznap mit evett, és mit tapasztalt, jelentkeztek e a tünetei? Így, ki tudja szűrni, hogy egyenlőre önnek melyik ételek nem jók. Egyen főleg kezdetben fehér húsokat, halat, tojást, főtt, vagy párolt zöldségekkel. Szénhidrátok helyett megpróbálhatja az édesburgonyát (batáta), főtt fehérrizst, esetleg a főtt burgonyát, de csak kis mennyiségben. Jó lenne tudni az éhgyomri vércukor, és inzulin, valamint ezek terhelés utáni értékét, illetve a pajzsmirigy működésének labor értékeit is. Javaslom, hogy kezdje el az életmód váltást és a felmerülő problémáit írja meg, hogy segíteni tudjak!
A nagyfokú gázképződés, a Candida is azt jelzi, hogy a bélflórája, ahonnan felszívódnak a vitaminok, ásványisók, nyomelemek, fehérjék, szénhidrátok, stb., és ami az immun rendszerének a 70%-át adja romokban hever! Ezért, fogadja meg a tanácsaimat, amit kiegészítek azzal, hogy jól megválasztott probiotikummal is erősítse a bélflórát!
Üdvözlettel, Ágnes