Hirdetés

Sportolás mellett mégsem fogyok

Kedves Doktornő!

Öt hónapja szoktam le a dohányzásról. Nyolc kilót híztam annak ellenére, hogy futok, kerékpározom és egyáltalán nem eszem szénhidrát tartalmú ételeket. A bevitt kalória még az 1500-at sem éri el. Soha nem eszem kenyeret, burgonyát, tésztát, rizst, hüvelyeseket, mézet. Csak annyi szénhidrátot viszek be, amennyi a zöldségekben van. Gyümölcsöt sem eszem sokat, gyümölcsleveket pedig egyáltalán nem fogyasztok. Ilyen életmód mellett mit tegyek, hogy visszanyerjem a súlyom? 160cm és 63 kg vagyok. Válaszát köszönöm.

Sajnos, nem tudjuk, hogy amikor elkezdte ezt az intenzív testmozgást előtte milyen izom állománnyal rendelkezett. Jelenleg, valószínű, hogy túl edzi magát és a keletkező tejsav az izomállomány leépülését okozza. Javaslatom: a Karvonen egyenlet alapján számolja ki a megfelelő pulzus értékét, és így tartsa az edzését, ami a megfelelő fehérje bevitel mellett a testsúly csökkenését eredményezi. Talán, még többet tudnék segíteni, ha életkorát is megírná.

Üdvözlettel,

Dr Leitem Ágnes

 

Kedves Doktornő!

Nagyon meglepő a válasz!:-)) Ilyesmiről még eddig nem is hallottam, utána fogok nézni.

54 éves vagyok és 160cm magas. Hetente kétszer-háromszor futok 5km-t, hetente egyszer kerékpározom 10km-t. Nekem ez nem tűnik soknak, mivel évek óta ugyanennyit sportolok. Nem emelem semmivel. A hízás kifejezetten a dohányzás abbahagyása után kezdődött. Nem szívtam sokat, 6db-ot naponta, de az anyagcserém nagyon megváltozott ezek szerint. Tudom, hogy így is csak nyertem a dolgon, de nagyon rosszul érzem magam ettől a nyolc kilótól. Mindig vékony voltam, most pedig duci lettem a táplálkozásom ellenére. A szénhidrátokat 3 éve kerülöm. Semmi változás nem történt a cigin kívül. El sem tudom képzelni, hogy lehet 5 hónap alatt ilyen életmód mellett ennyit hízni.

Nagyon örülnék, ha tudna nekem mondani valamit, mert úgy látszik, nem tudom megoldani ezt a problémát. A férjem is vékony, sportol, ugyanúgy táplálkozik, mint én. Ő nem hízott semmit azóta.

 

Utána néztem, az ön BMI indexe jelenleg 24,6, és az 55 kg-os testsúly esetén 21,5! Elhiszem, hogy jobb volt a közérzete! Azt írja, hogy évek óta ugyan ennyit sportol, ami szintén szöget ütött a fejembe, mert beállt a szervezete és az anyagcseréje, (és ezért ne hasonlítsa magát a férjéhez, mert az ön hormon háztartása közben gyökeresen változik!) Ismét, arra kérem, hogy emelje a fehérje bevitelt hús formájában és csökkentse a gyümölcs fogyasztást, legalább annyi ideig, amíg a kedvező súlyt el nem éri!

Üdvözlettel,

Ágnes

(vezessen táplálkozási naplót, ahol leírja, hogy mit evett és küldje el nekem!)