Hirdetés

PCO szindróma kezelése megfelelő diétával

Tisztelt doktorno!

Szívből örülök, hogy erre az oldalra találtam, hogy Önnel kapcsolatot lehet létesíteni.

Az én problémám a következő: 2000-ben, 14 évesen kezdtem el menstruálni, ami sajnos első alkalomtól rendszertelen. Ha nem szedek fogamzásgátló tablettát, volt rá példa, hogy 7 hónapot nem menstruáltam. Volt, hogy 3-at, 4-et. Tavaly, 26 évesen derült ki egy nőgyógyászati vizsgálat alapján, hogy egészen pontosan POLICISZTAS OVARIUM SZINDRÓMÁM van. Azóta már 4 féle fogamzásgátlót cseréltek nálam (karissa.yaz,miligest es diane-35). Úgy érzem, hogy szó szerint csak kísérleteznek rajtam. Most 2013.márciusában eldöntöttem, hogy nem szedek több fogamzásgátlót.

Közben amilyen szép volt az arcom, olyan csúnya lett, de még a fogamzásgátló abbahagyása előtt, kb 5 hónappal. A szám körül tele lett vöröses foltokkal, amelyek nagyon csúnyák és hámlanak. Nem viszket és néha nagyon kivörösödik és máskor kevésbé, de elmúlni sehogyan sem akarnak. Jelenleg az ezüstkolloidot iszom és egyben az arcomat is azzal kenem, amitől talán még csúnyább és enyhén fáj, de remélem, hogy megjön a pozitív hatás. Mi a véleménye az ezüstkolloidról???

A lényeg, hogy jelenleg nem szedek fogamzásgátlót, sőt az arcom miatt elmentem bőrgyógyászhoz, ő továbbküldött belgyógyászhoz, endoklinlógushoz, vizelet es helikobakter laborra, amiből mindkettő pozitív. Az endoklinológus felírt egy METFORMIN 850 MG-os gyógyszert, aminek állitólag rossz mellékhatásai vannnak, amit nem is akarnak nekem őszintén elmondani. Nagyon megijedtem és nem merem beszedni. Akupunkturás kezelés mellet döntöttem, valamint iszom továbbra is az ezüstkolloidot és holnaptól szeretnék nekifogni a flavin 7 hidrogénesnek. Mind ezt a kezelést az én kutatásaim alapján terveztem be. Mi erről a doktornő véleménye őszintén???

Közben alaposan utánaolvastam, hogy mi is a policisztas ovarium szindróma. Őszintén doktornő, nagyon megijedtem, főként attól, hogy gyógyíthatatlan és hogy milyen komoly következményei lehetnek pl.méhnyakrák, cukorbetegség, stb.

1,72 m magas vagyok és jelenleg 65 kg, amiből még szeretnék lefogyni 3-4 kg-ot, ugyanis az ősz folyamán 3 hónap alatt 75 kg lettem, addig 63-65 kg voltam. Mostanra sikerült a 10 kg-ot leadni és még szeretném a 3-4-et. Soha nem cigarettáztam, nem kávéztam, nem fogyasztok alkoholt, csak ritkán, amikor adott az alkalom, igyekszem sportolni és aránylag egészségesen táplálkozni, ami viszont talán nem az igazi és erre most jöttem rá igazán a napokban.

Doktornő drága, én nagyon el vagyok keseredve és kimondhatatlanul félek, hogy mi lessz enneka következménye, ugyanis anyuka vagyok és van egy 4 éves aranyos kislányom, akit szeretnék tudni felnevelni lehetőleg egészségesen, de ahhoz nekem is annak kellene lennem. Nagyon félek még a gondolattól is, hogy gyógyíthatatlan vagyok s talán halálos beteg is lehetek. Szeretnék még élni és amint említettem legfőbbképpen a lányom miatt, persze a férjem és anyukám miatt is. Kérem doktornő, írja meg őszinte véleményét és tanácsait az esetemmel kapcsolatban és ami még nagyon fontos lenne nekem az Ön részéről, a táplálkozási tanácsok, mert én hiszem, hogy azzal sokat javíthatok a helyzetemen. Nagyon várom mielőbbi válaszát. Millió köszönettel Zsuzsa.

Kedves Zsuzsa!
Első jó hírem, hogy a PCO ellenére, önnek már van egy egészséges gyermeke, tehát, ezt a betegséget nem régen szerezte be magának, ezért gyorsan meg is tud szabadulni tőle. Minden jel arra mutat, hogy önnél is, mint általában, ezt valamilyen étel intolerancia váltotta ki. A hosszú ideig tartó fogamzásgátló gyógyszerek szedése a szervezet egyensúlyát felborítják és a bélfal átjárhatóságát rossz irányba befolyásolják. Tanácsom, hogy egyenlőre (6 hónapig) folytasson nagyon szigorú diétát! Ne egyen gabonából készült ételeket (kenyér, tészta, sütemény, stb.) tej és tejtermékeket, ügyeljen arra, hogy szóját, bab, borsó, lencsét, paradicsomot se egyen. Tudom, hogy nehéz húson és zöldségen élni (én is ezt teszem már 3 éve!), de higgye el, megéri! Ha ezt így betartja, helyreáll az egyensúly a szervezetében, és a bőre is megszépül. Kívánom, hogy a gyógyulására tudjon gondolni, és ne féljen ettől a betegségtől!  Kérdéseit továbbra is várom! Üdvözlettel, Dr Leitem Ágnes