Hirdetés

Grépfrút

Tud valaki még egy olyan természetes "gyógyszert", amely egyszerre jó fogszuvasodás megelőzésére és lábgomba kezelésére? 

Ugyanis ez a kesernyés, nagy citrusféle nemcsak remek C-vitaminforrás, magja antibiotikus anyagokat tartalmaz. Ezt a felfedezést először egy floridai orvos tette, aki hobbikertészként arra lett figyelmes, hogy a grépfrút magja nem rothad el a komposztban. Tesztelni kezdte, és arra a megdöbbentő következtetésre jutott, hogy a mag anyagai eredményesen szállnak szembe a baktériumokkal, sőt, vírusokat, gombákat is képesek elpusztítani.

A magból kivont cseppeket ajánlják afta, ekcéma, lábgomba, torokfájás, tyúkszem, rovarcsípés, gyomornyálkahártya-gyulladás, ormelléküreg-gyulladás, pattanások, korpás fejbőr, székrekedés, vírusos szemölcs, fogínygyulladás, fogfájás, sebek kezelésére.

Ezen kívül állítólag még az önbizalom megújítására is képes, serkenti a jobb agyféltekét, a koncentrációt, és a memóriára is jó hatással van.

1970-ben Amerikában elhíresült a "grépfrút-diéta", amelynek következtében óriási lett a gyümölcs népszerűsége; a kúra megalkotói ugyanis 10 nap alatt közel öt kiló súlycsökkenést ígértek az előírások betartóinak.