Hirdetés

Vári rakott káposzta

2014-06-18 11:08:45

Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 40 dkg darált sertéslapocka, 3dl tejföl, 10 dkg rizs, 20 dkg kolbász, 1 fej vöröshagyma, só, olaj

 

A savanyú káposztát olajon fedővel lefedve puhítom. Ezzel egy időben a darált sertés lapockát, kevés hagymás olajban megpárolok sózom és hozzákeverem a rizst is. Kevés vizet öntök hozzá és megpuhítom őket. A hús lehet maradéksült, vagy főtt hús is. Lábasba, vagy tűzálló tálba a káposztát rétegezve, a hústöltelékkel három, négy sorban összerakom, közben 2 dl tejföllel meglocsolom. A rétegek közé rakhatok karikára vágott, párolt kolbászt is, így lesz eredeti a recept. Tetejét káposztával fedem be, kolbászkarikákat rakok rá, és a maradék tejfölt. 20 percig forró sütőben sütöm.