Hirdetés

Van élet a Balatonon télen is

2016-10-18 06:58:18

Bár a nyarat tartják a főszezonnak, de már felzárkózik a téli Balaton is sok élményt nyújtva számunkra. Vár a fakutyázás, a szánkózás, a korcsolyázás és hógolyózni is sokkal jobban esik a befagyott tó mellett, mint a zsúfolt városok aszfalt borította utcáin.

A vendéglátósok télen is nyújtanak felejthetetlen élményeket okozó ízeket, kis falatkákkal kényeztetve a vendégeket, fagyos szalonnát kínálnak lila hagymával hideg ízelítőként. A komolyabbra vágyókat disznóvágásokra invitálják, hagyományos orjaleveseket és töltött káposztát tukmálnak jófajta borokkal a téli sportokban is megfáradt vendégeknek. Télen vad, és gomba kerül az étlapra, bár sok kis kocsma, étterem, házi főzde nyár végén bezár, de még így is marad sok nyitva tartó étterem télen is. 

De honnan tudjuk, hol várnak minket jó vidéki ízekkel, hozzá jó balatoni borokkal, sporttal vagy kulturális csemegékkel?

A balatoni vendéglátósok úgy döntöttek, hogy összefognak, és egymást is helyzetbe hozva balatoni gasztronómiai térképet adtak ki, amely az összes hasznos információt tartalmazza a Balaton környéki vendéglátóegységekről. A téli nyitva tartásról, az elérhetőségekről, az online felületekről, és egy rövid leírással a résztvevőkről. Kis piktogramokkal feltüntetik azt is, hogy van-e gyerekmenü, panoráma, borospince, valamint hogy kutyabarát-e az adott hely. Ezzel a minőségi balatoni vendéglátást népszerűsítik.

A Balatoni Gasztrotérképből tájékozódhatunk, a kiadvány teljesen ingyenes. Elérhető a régió főbb turisztikai pontjain és a nagyobb szállodákban is, valamint letölthető online a Balatoni Gasztrotérkép Facebook oldaláról.

 

Forrás: videkjaro.hu