Hirdetés

Juhtúrós karfiol

2016-01-28 06:02:08

HOZZÁVALÓK:

• 50 dkg rózsáira szedett karfiol

• 20 dkg valamilyen száraztészta

• 15 dkg juhtúró

• 1 evőkanál vaj

• 1 evőkanál liszt

• tej

• só

• bors

 

A karfiolt sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Ugyanígy járjunk el a tésztával is.

A szószhoz a vajat megolvasztjuk, beletesszük a lisztet, összeke­verjük, tejet öntünk hozzá, annyit, hogy közepesen sűrű besamelt kapjunk. Beletesszük a juhtúró felét, ízesítjük sóval, borssal.

A szószba keverjük a karfiolt, majd a tésztát. Kivajazott jénai tálba öntjük, tetejére szórjuk a maradék juhtúrót.

Csak annyi időre tesszük be a sütőbe, amíg a túró megolvad és az étel teteje színt kap. Aki szereti, tehet rá még tejfölt fogyasztáskor.