Hirdetés

Villányi életérzés: "Bor, Mosoly, Bocor"

2015-06-20 06:17:47

Kisharsányban, a Bocor Fogadóban olyan barátsággal fogadjuk a vendéget, mintha már rég országos cimborák lennénk! – mondja vidáman, energikusan Csoba Balázs, a Bocor Fogadó (és a villányi Bocor Pince) ügyvezetője, lelkes csapatának vezetője, tagja és egyben mindenese, aki (ha kell) füvet nyír, süt-főz, a pultba is beáll, és persze vendéget fogad a Bocor Fogadóban, mely a villányi életérzés és a nyugalom szigete.

Csoba Balázs fiatalember, aki a kommunikációs főiskolát elvégezve ugyan néhány évig más területeken dolgozott, de egy sikeres pályázatnak és édesapja segítségének köszönhetően, miközben barista és okleveles borbíráló is lett, végre hozzáláthatott édesapjával együtt a kisharsányi Bocor Fogadó megvalósításához, melynek munkálataiból az első kapavágástól a malterkeverésen, a bontott téglák tisztításán és a füvesítésen át az egyedi bútorok megtervezéséig mindenből kivette a részét. Most pedig, hogy a fogadó már egy éve kész, és közben további fejlesztéseken is munkálkodik, azért ő vásárol a pécsi piacon friss zöldséget-gyümölcsöt-húsfélét, mert szereti tudni, mi kerül a vendég tányérjába, miután kitűnő szakácsa elkészíti azt. Ráadásul nem is akárhogy: Balázs szerint a „szemtelenül fiatal, mindösszesen 23 éves” szakácsuk egy 30 éves múltra visszatekintő, nívós csárdában dolgozott, s az itt szerzett tapasztalatnak köszönhetően úgy lett a magyaros konyhának mestere, hogy közben (a vendégek állítása szerint) azt valami igazi, egyéni ízzel úgy tudja megbolondítani, hogy csudájára járnak mangalicacsülkös babgulyásának épp úgy, mint harcsapaprikásának. Ha még azt is hozzátesszük ehhez, hogy itt a kontinentális reggeli egy sváb házaspár kolbász-, hurka- és stifoldercsodáival egészül ki, akkor bizonyára nem gondolkodnak a jövendő vendégek, hová is induljanak néhány napra kikapcsolódni. Azért eláruljuk, hogy a korszerű táplálkozás híveire, sőt a laktózérzékenyekre is gondoltak: étlapjukon, mely szándékosan kevesebb féle, de annál kitűnőbb minőségű ételt kínál, ilyen választék is van.

Bocor FogadóA Bocor Fogadó 100 m²-es, kemencés filagóriájáról épp a Bocor-dűlőre látni, melyről azért nevezték el a fogadót, mert a négy közeli dűlő neve közül ez tűnt a legjobbnak, ez adja vissza leginkább a környék toszkán hangulatát szőlőültetvényével, lankáival. A fogadóban 9 db prémiumkategóriás, fürdőszobás-vécés szoba található, köztük akadálymentesített is. Az egyedi tervezésű, rusztikus vonalú égerfa bútorok, a 180 cm (!) széles, kényelmes duplaágyak, a kellemes fehér-barna színek nyugalmat árasztanak, a csöndet a hangszigetelt falak garantálják. Nem zavarja légkondicináló zaja-hidege sem a vendéget: az ún. fan-coil rendszerű hűtésnek köszönhetően kellemes a hőmérséklet.

A kertben van medence, jakuzzi, teniszpálya, strandröplabdapálya, a fogadó épületében pedig finn és infraszauna, így helyben lehet relaxálni is, sportolni is.

Bocor PinceA Bocor Fogadóban a vendégek csak reggelit kapnak, ebédet-vacsorát pedig a melegkonyhás villányi étteremben. Itt a magyaros étkekhez a Bocor névre keresztelt boraikat kínálják, melyek meg is vásárolhatók, de csak helyben, mert nem akarják azokat másutt is forgalmazni. Boraik saját, 3,5 he-os szőlőterületeikről, a fogadó köré telepített szőlőjükből készülnek úgy, hogy az általuk megálmodott ízt az Günzer Zoltán, a kiváló borász valósítja meg, akinek saját borai már évek óta arany és nagy arany érmesek a villányi borversenyen. A Bocor borok mellett vendégeiknek a Vylyan pincészet borait kínálják még, akikkel szoros együttműködésre törekszenek: a Bocor Fogadó azért hivatalos szállásadója Vylyan pincészetnek, mert amilyen magas minőséget boraival a pincészet képvisel a borpiacon, ugyanolyan magas minőséget képvisel a fogadó a vendéglátás és az üdültetés területén.

S mert tudják, hogy van, aki esküszik a saját főztjére: megvásárolják, előkésztik az ételt, segédkeznek a felszolgálásnál, borkínálásnál, így a vendégnek nincs más dolga, mint elkészíteni barátai részére a világ legjobb paprikását…

A vendégeknek a Bocor Fogadó a területén űzhető sportok mellett kerékpározási lehetőséget is nyújt: férfi, női bicikli áll rendelkezésükre, melyekkel most 3 utat járhatnak be, de rövidesen elkészül a Villányt Siklóssal összekötő szakasz is a bringások örömére, a harkányi mellett.

A környék eseményekben és látnivalókban (Pécs, Siklós, Harkány) igen gazdag: szinte nincs hétvége kulturális rendezvény, fesztivál, koncert (Kiscsillag, Quimby) nélkül. Külön is figyelmükbe ajánlja a tulajdonos (főleg a kellemes időjárás miatt) a RozéMaratont (júl. 17. – 18.), az Ördögkatlan Fesztivált (aug. 4-8.) és a Villány–Siklósi Borút rendezvényeit, melynek a Bocor Pincészet is minősített tagja. S ha már borút, megemlítjük, hogy a szobaár tartalmazza a kisbuszos oda-vissza szállítás költségét a Bocor Fogadó vendégeinek, hogy mindenki nyugodtan fogyassza a jóféle borokat.

Az élet, a fejlesztés nem áll meg: most épül a kemping 120 m²-es, 15 autóbeállós parcellával, mely luxus szolgáltatást nyújt a lakóautóval, utánfutóval vagy sátorral érkezőknek a külön szociális helyiséggel (mosdók, konyha) és a kiépített víz- és árambekötéssel. Ugyancsak most épül a 8 szobából álló, 4 db apartmanház, külön konyhával, étkezővel.

A Bocor Fogadó (és a felújított, gyönyörű Bocor Pince) mindazt nyújtja, amit egy luxusszálló nyújt – sőt többet. Itt a tökéletes szolgáltatást személyes, baráti légkörben élvezheti a vendég, amit már visszaigazolnak azok az üdvözlőlapok és telefonok, melyeket vendégeitől név- és születésnapján kap az ügyvezető. Tőle tudjuk azt is, hogy aki egyszer itt bocorkodik, azaz megtapasztalja a villányi életérzést, a borvidék báját, a Bocor Fogadó és Apartmanház eleganciáját, a „Bor, Mosoly, Bocor” hármasság derűjét, az nem szabadul: visszatérő vendég lesz.

További információ: http://www.bocorfogado.hu/ és a http://bocorpince.hu/ honlapon.

Forrás: www.videkjaro.hu