Hirdetés

11 kedves-mézes jó tanács

2015-01-30 07:36:23

A legendák szerint Kleopátra már Krisztus előtt mézben fürdött, hogy megőrizze szépségét. Utólag elismerhetjük, hogy tudott valamit.

Minden elismerésünk az ókori embereknek, hogy tanulmányok sora nélkül rájöttek, mi a jó szervezetünknek. A méz nemcsak antiszeptikus hanem szépíti a bőrt és a cukor természetes helyettesítője is egyben.

 

Egészség

mézEnyhíti a másnaposságot. - Ha túl sok alkogolt fogyasztottunk előző este, akkor gyorsan együnk meg pár evőkanál mézet. Rengeteg fruktózt tartalmaz, ami serkenti az anyagcserét.

Sebek, vágások gyógyítására. - Ne nyúljunk rögtön gyógyszerhez, ha konyhai baleset ér minket. A méz természetes fertőtlenítő, mindössze annyi a teendők, hogy az érintett területen külsőleg alkalmazzuk.

Torokgyulladásra, köhögésre. - Csodaszerként működik, főleg teában, citrommal vegyítve, de valószínűleg ezt senkinek nem kell ecsetelni.

Paraziták ellen. - Remélhetőleg soha nem kell bevetnünk a következő trükköt, de ha mégis, akkor íme: keverjünk össze egy pohár vizet ecettel (az almaecet a jobb választás) és mézzel, majd egy húzásra igyuk meg. A három összetevő tökéletes parazita gyilkos.

Szépség

méz, mint kozmetikumHidratálja a száraz bőrt. - A könyök, alkar és a száj száraz foltjait pillanatok alatt hidratálja a méz. Hagyjuk állni harminc percig lemosás előtt.

Töredezett hajra. - A méz kiváló természetes kondicionáló. Adjunk egy teáskanál mézet a használt samponunkhoz, hagyjuk ázni húsz percig, az eredmény pedig magáért beszél.

Csodálatos fürdő. - Keverjünk el két evőkanál mézet egy bögre forró vízzel, öntsük a fürdőkádba, majd várjunk tíz percig. Egy pár csepp levendula illóolajjal igazi az élmény.

Pattanások ellen. - Kenjünk be egy ragtapaszt mézzel, majd helyezzük az érintett felületre. Fél óra múlva eltávolíthatjuk.

Arckrémbe. - Készítsünk magunknak csodaszert. Két teáskanál tejet vegyítsünk két evőkanál mézzel, fedjük le az arcot a keverékkel, és tíz perc múlva mossuk le. Kleopátra-üzemmód.

Étel

Energizáló. - Reggeli teánkat vagy kávénkát érdemes cukor helyett mézzel inni, mert így még frissebbek leszünk a nap folyamán.

Sütésnél. - Ha egy recept egy bögre cukrot ír, akkor helyettesítsük 3/4 bögre mézzel. Ha még jobb eredményt szeretnénk elérni, adjunk hozzá negyed csésze szódabikarbónát is.

Forrás: www.sokszinuvidek.hu