Hirdetés

Fogathajtó világbajnok várja a vendégeket az Idilli Pihenőparkban

2014-10-02 11:10:34

Valóban idilli itt minden: világbajnoki színvonalú a pihenőpark és a kínálata, ráadásul világbajnok sportoló a vendégvárónk. Vágyhatunk-e ennél többre?

 

Az Idilli Pihenőpark Budapesttől mindösszesen 60 km-re – az M5-ös autópálya Lajosmizse-északi kihajtójától 3 km-re – vagy az M5-ös autópályáról az 5-ös főúton Budapest felé haladva 1 km-re, az Idilli Pihenőpark jelzőtáblájánál letérve – 20 hektáros, parkosított, erdőkkel és legelőkkel övezett csendes birtokon, egyedülállóan csodálatos természeti környezetben helyezkedik el.

A fogathajtásban jártas vendég bizonyára meglepődik, ha érkezésekor egy, a sportágban „jegyzett” világbajnok, ifjabb Nagy Tibor fogadja. Erről majd később ejtünk szót, hiszen mégiscsak ez az impozáns vendégfogadó adja beszélgetésünk apropóját. Az Idilli Pihenőparkról annak „motorjával” és mindenesével, a világbajnok-tulajdonossal beszélgettünk.

 

Idilli Pihenőpark

- Tagadhatatlan, hogy fantasztikus a környezet panorámája, s mindez megtapasztalható vadász stílusú kúriájukból és családi apartmanjukból. Mennyire csalogató mindez a vendégeknek?

- Válasszuk ketté a lehetőségeket, azaz szálláskínálatunkat és programajánlatainkat. A Vadász kúria - melynek közösségi helyeit csodálatos preparátumok és vadász trófeák díszítik – emeleti részében hat igényesen kialakított szoba található, melyekben családi szobáink, illetve egyágyas és franciaágyas szobáink várják a vendégeket. A földszinten felszerelt konyha, illetve két, klímával felszerelt társalgó helység található. Az alagsorban konditerem működik, és igénybe vehető itt egy szolárium és hagyományos szauna is, melyeket díjmentesen használhatnak vendégeink. A kúria pincéjét borospincének alakítottuk ki, ahol bor- és pálinkakóstolással várjuk a vendégeket! Kéterkélyes családi apartmanunk felszerelt konyhával, fürdőszobával, nappalival rendelkezik. Ebben a négy férőhelyes, klímával ellátott vendégházunkban egy franciaágy és két egy személyes ágy biztosítja a kényelmes pihenést, erkélyei pedig csodás kilátást biztosítanak, hiszen minden oldalról a szabadban legelő ménest láthatják a nálunk megpihenők.

- A szállás mellett étkezési lehetőséget is kínálnak?

-Idilli Pihenőpark Természetesen. Hagyományos magyar és a nemzetközi étel-, illetve gazdag italkínálattal várjuk vendégeinket, akiknek a főétkezések mellett lehetőségük van a maguk által szervezett kemencés partira, bográcsozásra, szalonnasütésre és grillezésre egyaránt. Ehhez kapcsolódik, hogy vállaljuk esküvők, születésnapi partik, baráti találkozók, céges rendezvények, csapatépítő tréningek lebonyolítását. A rendezvények helyszínéül 100 fős nyári teraszunk, 100 fős igényesen kialakított rendezvénytermünk és 20 fős vadásztermünk közül választhatnak az érdeklődők, akiknek természetesen gasztronómiai igényeit is kielégítjük.

- Az Idilli Pihenőpark nagy területen fekszik, s talán ez is hozzájárul ahhoz, hogy változatos programokat kínálnak. Melyek ezek?

- Ha röviden összegzem, akkor vendégeink különböző lovasprogramokon vehetnek részt vezetésemmel: lehetőség van lovaglásra, kocsikázásra, lovas túrákon való részvételre egyaránt. Újszerű és népszerű családi lovas ügyességi versenyünk, melyben mulatságosan szórakozhatnak az arra vágyók, de nagy az érdeklődés a látványos éjszakai lovas show iránt is. Igények szerint a közeli, lajosmizsei Új Tanyacsárda lovas programjaira is elvisszük vendégeinket, hiszen kiváló kapcsolatban állunk velük.

- Csak a lovakra alapozzák szabadidős programjaikat?

- Ettől jóval többet kínálunk. Idilli PihenőparkA pihenőpark saját tavában pédául számtalan halfajjal biztos fogási lehetőséggel várjuk a horgászni vágyókat, szabadtéri, füvesített pályáink pedig helyet biztosítanak a különböző labdajátékok kedvelőinek. Állatsimogatónkban különböző állatokkal – kecskékkel, pónilovakkal, bárányokkal és nyulakkal – ismerkedhetnek meg a gyerekek, és az állatokat jutalomfalatokkal, illetve a megjelölt csemegékkel kényeztethetik el.

- És akkor még nem beszélt a népszerű disznótoros napokról.

- A disznóvágás Magyarországon tradíciónak számít, és a téli hónapok népszerű programja. A lázas készülődés, a közös italozás és az összehangolt, jókedvű munka kiválóan összehozza a csapatot vagy a családot. Az Idilli Pihenőparkban sem szeretnénk veszni hagyni ezt a hagyományt, így ezen alkalmakkor vendégeink testközelből ismerhetik meg, szemlélői vagy akár részesei is lehetnek a disznóvágásnak, mely kiváló csapatépítő program. A közös feladatok és az együtt végzett munka jól összekovácsolja a munkatársakat. Ezt a programot kortól és nemtől függetlenül ajánljuk, hiszen mindenki megtalálja a vérmérsékletének és kalandvágyának megfelelő feladatot.

- Mennyire hangulatos a „disznóvágásos-csapatépítés”?

A program szakszemélyzet vezetésével, irányításával zajlik. Minden csoportnak saját igénye szerint állítjuk össze, illetve szervezzük meg a disznóvágást, mely reggel forralt borral és erdélyi kisüsti szilvapálinkával kezdődik. Ezek kiváló minősége garantálja a forró hangulatot. A disznótoros reggeli után megkezdődik a feldolgozás, a falatozás, s a nagyszerű nap része még a programba beszőtt lovas kocsizás, lovaglás, időjárás függvényében pedig a lovas szánozás. Más téli programjainkon is kínáljuk a forralt boros lovas szánozást, melyet élőzenés esttel koronázunk meg. Vendégeinket minden hónapjában várjuk, hiszen folyamatos nyitva tartással üzemelünk.

 

Idilli Pihenőpark

- Beszélgetésünk végére hagytam az Ön személyével kapcsolatos kérdést. Tudjuk, hogy 25 éves és kezdő vállalkozó, de ugyanakkor már nemzetközileg ismert, kétszeres magyar bajnok és világbajnok sportoló. Mikor világbajnoki címet, és hogyan egyeztethető össze a fogathajtás a vendégfogadással?

- Lázár Vilmossal és Lázár Zoltánnal 2013-ban nyertünk aranyérmet Magyarország színeiben a szlovákiai Kistapolcsányban rendezett kettesfogathajtó-világbajnokságon. Igazi csapatmunka volt ez, és örülök, hogy a világhírű Lázár-testvérerk mellett a magyar csapat tagja lehettem. A vendégfogadás, a park üzemeltetése, vezetése sem egyszemélyes „projekt”. Vannak segítők, alkalmazottak, így egyszerűbb az itteni munka, mely teljesen összeegyeztethető a fogathajtással. Aki ellátogat hozzánk, az megtapasztalhatja mindezt, s bizonyára felejthetetlen élményekben lesz része az Idilli Pihenőparkban. Munkatársaimmal együtt szeretettel várjuk leendő vendégeinket.

További információk az Idilli Pihenőpark weblapján találhatók.

Forrás: www.falusiturizmus.hu