Hirdetés

Galambgölödény leves

2014-06-26 09:40:04

Hozzávalók:

1 galamb, zsír, 1db vöröshagyma, petrezselyem zöld, kevés pirospaprika

Gölödényhez: 30 dkg kukoricaliszt, 1 csapott evőkanál liszt, só, 10 dkg zsír, 1 db tojás

 

 

A vöröshagymát a zsíron megpirítom. Kevés apróra vágott petrezselyem zölddel, pirospaprikával, sóval, megszórom és felöntöm vízzel. Felforralom, majd belefőzöm a megpucolt galambot. Mikor megfőtt hozzáadjuk a gölödényt.

Gölödény: a kukoricalisztet a liszttel, a sóval és a zsírral összemorzsolom, hozzáadom az 1 db tojást és egy kis vizet, hogy könnyen gömbölyíthető tésztát kapjak. Dió nagyságú gombócokat készítek, amit a levesbe főzök keverés nélkül, néha rázogatva az edényt.