Hirdetés

Táci hideg libamáj zsírjában

2014-06-22 13:14:33

Hozzávalók:

60 dkg libamáj, 40 dkg libaháj, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 db alma, majoránna, 1 db babérlevél, fekete bors, só

 

A gondosan kierezett, megtisztított májat hideg vízben megmosom, és szárazra törlöm. Sózom,  ízesítem majoránnával, és a felhasználásig hűtőszekrénybe teszem. A libahájat megmosom, és darabokra vágom. Serpenyőbe teszem, és kevés vizet öntök alá, majd tűzre teszem. Hozzáöntöm a megtisztított, felszeletelt hagymát, a finomra összevágott fokhagymát, és a hájat kisütöm.

Az előkészített libamájat egy tűzálló tálba teszem, rászűröm a libazsírt, hozzáadom a babérlevelet, egész borsot, a meghámozott, felszeletelt almát, és a felszeletelt paradicsomot és a paprikát. Forró sütőbe teszem, és közepes hőfokon megsütöm. Kiveszem a megsült libamájat, félreteszem egy másik edénybe, a zsírját rászűröm és hagyom kihűlni.

Tálalásig a hűtőben tartom. A ropogósra sült hagymakarikákkal, zöldpaprikával, paradicsommal és friss fehér kenyérrel tálalom.