Hirdetés

Pusztai marhafarok leves a Tanyacsárda ajánlásával

2013-12-12 12:51:00

Hozzávalók: 1,00 kg marhafarok, 0,50 kg marhacsont, 0,10 kg sárgarépa, 0,10 kg gyökér, 0,05 kg karalábé, 0,05 kg zeller, 0,10 kg kelkáposzta, 0,05 kg vöröshagyma, 0,01 kg fokhagyma, 0,002 kg szemes bors, 0,03 kg só.

Levesbetét: 0,20 kg liszt, 3 db tojás, 0,03 kg só, 0,001 kg őrölt bors, 0,05 kg vöröshagyma, 0,05 kg zsír, 1cs petrezselyemzöld, 0,30 kg sertésvelő.

A marhafarkat és a csontot leforrázzuk, hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt bezöldségeljük, fűszerezzük, sózzuk, (ha szükséges lehabozzuk) lassan készre főzzük. Amikor kész, rövid ideig állni hagyjuk, hogy leülepedjen, majd leszűrjük. A marhafarkat a csigolyáknál elvágjuk, a zöldséget összevágjuk és tálalásig félretesszük. A leszűrt húslevet szintén félretesszük a tálalásig. Tálalásnál az összevágott zöldségeket , marhafarkat és a készre főzött velős derelyét tálba tesszük és rámerjük a forró levest.

Velős derelye:

- Tésztakészítés: lisztből, tojásból levestésztát gyúrunk, kicsit pihenni hagyjuk, közben a velőből elkészítjük a tölteléket.

- Töltelék: finom hagymát zsíron megfuttatunk és beletesszük a leforrázott és hártyáitól megtisztított velőt. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.

Kinyújtjuk a levestésztát, a kihűlt velővel megtöltjük, majd derelyevágóval eldaraboljuk. Sós vízben kifőzzük és tálalásnál a levesbe tesszük.