A hozzávalókat csíkokra vágom, és a kevés olajon üvegesre párolt hagymához adom. Belekerülnek a fűszerek és már csak puhára kell párolni a ragut. Ha a hús nem enged elég levet egy kis húslevessel pótolom. Legutoljára hagyom kicsit lesülni, de csak annyira, hogy sűrű szaftja maradjon. Jót tesz neki, ha a végén alaposan megszórjuk friss petrezselyemmel.
A legfinomabb hozzá a sajtos túrós galuska, ami egyáltalán nem olyan ördöngösség.
Kell hozzá 60 dkg liszt, egy negyed kg túró, egy diónyi margarin és 2-3 tojás és só.
A hozzávalókból vízzel sűrű nokedli tésztát készítünk, amit teás, vagy kisebb evőkanállal lobogó forró vízbe szaggatunk. Ha a tészta feljött a víz tetejére még pár percig főzzük, majd leszűrjük. Egy tálban kis vajat olvasztunk, erre szedjük a galuskákat, végül kis reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és forrón tálaljuk.
Ebből 5-6 ember lakhat jól, és ha még találunk hozzá egy kis somlói hárslevelűt igazi ünnepi menüt tettünk az asztalra.