
Zöld spárga citromos spagettivel
OZ, kedvenc séfünk, olyan szerepben lépteti ebben a receptben színre ezt a pompás idény-zöldséget, amelyben ritkán látjuk: tésztával párosítva. Az előadás mindig tomboló siker!
Elkészítés
A vékony spagettit feltesszük főni. A spárgát megpucoljuk, vékony, ferde szeletekre vágjuk. Az olívaolajat egy wokban melegíteni kezdjük, felolvasztjuk, és elkeverjük benne a vajat; rádobjuk a spárgaszeleteket, ízesítjük sóval, cukorral, hozzáöntjük a balzsamecetet, a tejszínt, ráreszeljük a citrom héját és őrölünk rá egy kis borsot is. Erősen forraljuk, amíg sűrűsödni nem kezd - ekkor kész, és a tészta is megfőtt, tehát tálalhatunk.
Tálalás
A spárgát elosztjuk a tányérokon, a tetejére tesszük a spagettinit; megszórjuk vágott petrezselyemmel, parmezánforgáccsal, és meglocsoljuk balzsamecet redukcióval.