Hirdetés
Tejszínes gombamártás

Tejszínes gombamártás

A vegetáriánusok és a kisétkűek csak úgy magában is fogyaszthatják. Persze, akit nem lehet eltántorítani a húsfogyasztástól, hús mellé köretként, mártásként is tálalhatja.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A hagymát apróra, a melegvízben duzzasztott – puhított vargányát kis kockára vágjuk. A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.

Az olajon a hagymát megpirítjuk, a borral felöntjük, majd beletesszük a gombát és sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, fokhagymával fűszerezzük. Figyelve arra, hogy ne égjen oda, addig kevergetjük, míg a gomba ki nem ereszti saját levét. Ekkor hozzáadjuk a vargányát. Lassú tűzön 30 percig főzzük.

Levét tejszínes - tejfölös habarással sűrítjük: a tejfölt elkeverjük a tejszínnel és belekeverjük a lisztet, majd fokozatosan hozzáadva ezzel sűrítjük a mártást.

Tálalás

Tálalásnál megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

 

Jól illik hozzá zsemlegombóc, tócsni vagy burgonyakrokett.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

60 dkg gomba
2 ek napraforgó olaj
1 dl száraz fehérbor
1 db hagyma
1 ek szárított vargányagomba
2 gerezd fokhagyma
1 tk kakukkfű
1 dl tejföl
1 dl főzőtejszín
1 ek liszt
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld
őrölt bors

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés