Hirdetés
Tejes fehérkáposztafőzelék hirtelen sült karajjal

Tejes fehérkáposztafőzelék hirtelen sült karajjal

OZ szerint a káposztából nemcsak paradicsomos formában lehet főzeléket készíteni. Felkészültek az ízlelőbimbói egy új élményre?

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 20 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A fehérkáposztának kivágjuk a torzsáját és nagyon vékony szeletekre szeljük. A hagymát apró kockákra aprítjuk. A hagymát üvegesre pirítjuk a vajon, hozzátesszük a káposztát, a fűszereket és felöntjük a tejjel. Puhára főzzük, ha szükséges, az elpárolgott tejet vízzel pótoljuk.

A tejszínt a kész káposztába keverjük és még egyet forralunk rajta.

A citromborsot, szójaszószt, a csiliszószt és az olívaolajat összekeverjük és ezzel a mártással bekenjük a húsokat. Egy teflon serpenyőben felmelegítjük az olajat és a húsokat adagonként hirtelen körbesütjük.

Tálalás

Egy tányéron elterítjük a káposztafőzeléket és adagonként tetőcserép módra ráhelyezzük a húsokat.

A tetejét vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Fehérkáposzta főzelékhez:

0,5 -
0.75 kg fehér káposzta
1 ek vaj
1 db hagyma
0.5 l tej
1 dl főzőtejszín
0.5 tk őrölt fehérbors
1 ek ecetes zöldbors
a leve nélkül

Húshoz:

12 szelet sertéskaraj rózsája
1 tk citromos bors
2 ek szójaszósz
2 ek édes chiliszósz
4 ek olívaolaj

Tálaláshoz:

1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés