
Tejes fehérkáposztafőzelék hirtelen sült karajjal
OZ szerint a káposztából nemcsak paradicsomos formában lehet főzeléket készíteni. Felkészültek az ízlelőbimbói egy új élményre?
Elkészítés
A fehérkáposztának kivágjuk a torzsáját és nagyon vékony szeletekre szeljük. A hagymát apró kockákra aprítjuk. A hagymát üvegesre pirítjuk a vajon, hozzátesszük a káposztát, a fűszereket és felöntjük a tejjel. Puhára főzzük, ha szükséges, az elpárolgott tejet vízzel pótoljuk.
A tejszínt a kész káposztába keverjük és még egyet forralunk rajta.
A citromborsot, szójaszószt, a csiliszószt és az olívaolajat összekeverjük és ezzel a mártással bekenjük a húsokat. Egy teflon serpenyőben felmelegítjük az olajat és a húsokat adagonként hirtelen körbesütjük.
Tálalás
Egy tányéron elterítjük a káposztafőzeléket és adagonként tetőcserép módra ráhelyezzük a húsokat.
A tetejét vágott petrezselyemmel megszórjuk.