Hirdetés
Tárkonyos zöldbabfőzelék sertés aprópecsenyével

Tárkonyos zöldbabfőzelék sertés aprópecsenyével

A konyhaművészet egyik varázsfűszere a tárkony, amely teljesen új ízeket tud elővarázsolni hétköznapi alapanyagokból. Egy egyszerű zöldbabfőzeléket a videó alapján várva várt vacsorává léptethetünk elő.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A hagymát apró kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymát az olajon a liszttel megpirítjuk, meghintjük a fűszerpaprikával és felöntjük vízzel. Fűszerezzük sóval, borssal, Erős Pistával, préselt fokhagymával és a tárkonnyal. Beletesszük a zöldbabot és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A tejfölt összekeverjük a liszttel, majd ezzel sűrítjük a főzeléket.

A húst lisztben megforgatjuk, közben sózzuk, majorannázzuk, pirospaprikázzuk. Megolvasztjuk a vajat és azon a húst hirtelen körbesütjük. Ha már kapott egy kis színt, kis vízzel felöntjük és mártás sűrűségűre beforraljuk a szaftját.

Tálalás

Tálalásnál a főzeléket megszórjuk petrezselyemzölddel és aki szereti ecettel savanyíthatja is.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

80 dkg zöldbab
4 ek napraforgó olaj
1 db hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tk tárkony
1 tk édes fűszerpaprika
2 dl tejföl
1 ek liszt
1 tk Erős Pista
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld
őrölt bors
ízlés szerint ecet

Húshoz:

40 dkg sertés szűzpecsenye
1 ek vaj
1 tk majoranna
1 ek liszt
1 tk édes fűszerpaprika

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés