
Tárkonyos zöldbabfőzelék sertés aprópecsenyével
A konyhaművészet egyik varázsfűszere a tárkony, amely teljesen új ízeket tud elővarázsolni hétköznapi alapanyagokból. Egy egyszerű zöldbabfőzeléket a videó alapján várva várt vacsorává léptethetünk elő.
Elkészítés
A hagymát apró kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymát az olajon a liszttel megpirítjuk, meghintjük a fűszerpaprikával és felöntjük vízzel. Fűszerezzük sóval, borssal, Erős Pistával, préselt fokhagymával és a tárkonnyal. Beletesszük a zöldbabot és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A tejfölt összekeverjük a liszttel, majd ezzel sűrítjük a főzeléket.
A húst lisztben megforgatjuk, közben sózzuk, majorannázzuk, pirospaprikázzuk. Megolvasztjuk a vajat és azon a húst hirtelen körbesütjük. Ha már kapott egy kis színt, kis vízzel felöntjük és mártás sűrűségűre beforraljuk a szaftját.
Tálalás
Tálalásnál a főzeléket megszórjuk petrezselyemzölddel és aki szereti ecettel savanyíthatja is.