Hirdetés
Spenóttal és parmezánnal töltött padlizsán

Spenóttal és parmezánnal töltött padlizsán

Kedves vegetáriánusok! Íme egy étel, amivel a legelszántabb húsevőket is le tudják venni a lábukról! Ez finom! Még akkor is - vagy pont azért - ha nincs benne hús!

Elkészítés ideje: 2 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 2
Húsmentes étel
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A padlizsánt félbe vágjuk, a belsejét kikaparjuk úgy, hogy csak egy vékony fal maradjon. A kikapart részt kisebb kockákra vágjuk (1x1 cm), és besózzuk. A „csónakokat” szintén. Egy óra múlva, ha már a keserű levét kiengedte, vízzel átmossuk, száradni hagyjuk.

A hagymát apróra vágjuk, a spenótot megmossuk, lecsepegtetjük. Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a padlizsánkockákat, a kapribogyót, a fokhagymát, fűszerezzük zsályával és chilipaprikával. Addig pároljuk kis víz hozzáadásával, amíg a padlizsán meg nem puhul. Ekkor tesszük bele a spenótot, majd sózzuk, borsozzuk. Megpároljuk, és összekeverjük a parmezánnal, a zabpehellyel, a zsemlemorzsával. Sűrű, krémszerű masszát kell kapnunk, amit a padlizsánokba töltünk. A csónakokat egymás mellé tesszük egy tepsiben, meglocsoljuk a tejszínnel, és alufóliával jól betakarva 150 fokon egy órán át sütjük. Ezt követően levesszük a fóliát, és tovább sütjük, amíg szép barnás-zöldes színt nem kap (kb. 15 perc).

Tálalás

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

2 ek olívaolaj
2 nagyobb padlizsán
4 db áttört fokhagymagerezd
10 dkg hagyma
1 tk zsálya
1 kis chilipaprika
3 tk kapribogyó
20 dkg parmezán sajt reszelve
40 dkg friss spenót
3 ek zabpehely
2 ek zsemlemorzsa
bors
4 dl főzőtejszín

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés