Hirdetés
Spárga burgonyafőzelékkel

Spárga burgonyafőzelékkel

Vegetáriánus, vagy ilyen jellegű ételre vágyó, felhasználóinknak szeretnénk kedveskedni ezzel az egyszerű-de-nagyszerű recepttel. Annyi csak a lényeg, hogy minden hozzávaló friss legyen, hordozza magában a tavasz ígéretét!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 35 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A spárgát hámozzuk, és fél liter vízben a só, a cukor, a vaj és a zsemle felével megfőzzük. A spárga hulladékát egy másik edényben kifőzzük a maradék sóval, vajjal, cukorral és zsemlével.

A spárgáról annyi vizet öntünk le, hogy még éppen ellepje, és melegen tartjuk.

A burgonyát a hámozás után egészen kicsi kockákra vágjuk, és a leszűrt főzőlevekben erős forralással puhára főzzük, tejszínnel felöntjük, és krémesre redukáljuk. Utánaízesítünk a balzsamecet redukcióval, cukorral, sóval, hogy a mártás kellemesen pikáns legyen.

Tálalás

A burgonyát melegen tartott spárgával tálaljuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 kg spárga
fehér
40 dkg burgonya
10 dkg vaj
1 ek cukor
1 tk só
1 db zsemle
2 dl tejszín
1 l víz
balzsamecet redukció

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés