
Spárga burgonyafőzelékkel
Vegetáriánus, vagy ilyen jellegű ételre vágyó, felhasználóinknak szeretnénk kedveskedni ezzel az egyszerű-de-nagyszerű recepttel. Annyi csak a lényeg, hogy minden hozzávaló friss legyen, hordozza magában a tavasz ígéretét!
Elkészítés
A spárgát hámozzuk, és fél liter vízben a só, a cukor, a vaj és a zsemle felével megfőzzük. A spárga hulladékát egy másik edényben kifőzzük a maradék sóval, vajjal, cukorral és zsemlével.
A spárgáról annyi vizet öntünk le, hogy még éppen ellepje, és melegen tartjuk.
A burgonyát a hámozás után egészen kicsi kockákra vágjuk, és a leszűrt főzőlevekben erős forralással puhára főzzük, tejszínnel felöntjük, és krémesre redukáljuk. Utánaízesítünk a balzsamecet redukcióval, cukorral, sóval, hogy a mártás kellemesen pikáns legyen.
Tálalás
A burgonyát melegen tartott spárgával tálaljuk.